Миков и Йотова се отказаха от президентската надпревара (обновена+видео)

  • 17 август 2016 16:48

  • 3932
  • 2
Миков и Йотова се отказаха от президентската надпревара (обновена+видео)
©

Започна заседанието на Националния съвет на БСП, който е закрит за медиите, предаде репортер на Новини.бг.

Дневният ред на заседанието включва оценка на мандата на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, утвърждаването на политическата платформа на БСП, формула за участие в президентските избори и определяне на кандидат на БСП.

По-рано днес евродепутатът Илияна Йотова разкри, че номинираните са седем, но най-вероятно кандидатът за президент ще бъде ген. Румен Радев. Самият ген. Радев пристигна на „Позитано 20“ час след започването на заседанието. Пред журналисти той отказа коментар.

По-късно стана ясно, че бившият лидер на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно се отказа от президентската надпревара. Той си е направил самоотвод, с което номинираните за президент стават шест. Пет от тях са партийни кандидатури – Илияна Йотова, Янаки Стоилов, Румен Гечев, Таско Ерменков и Марио Трайков, а бившият командир на Военновъздушните сили (ВВС) ген. Румен Радев е единствената непартийна.

Същото е направила и евродепутатката Илияна Йотова, която се е обявила в подкрепа на кандидатурата на бившия вече командир на ВВС ген. Румен Радев. Най-екзотичният сред кандидатите -Марио Трайков, също се е оттеглил от надпреварата.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3932 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.08.17 | 17:56

2
Характерно е за тази партия да прави грешки. Мисля, че и сега ще сгрешат, но стават все по малко техните гласоподаватели.
Ъ?

2016.08.17 | 17:20

1
Йотова президент...... хахахахаха Толкова да е закъсала тая "партия". Като си помисли човек, че тия изроди са ни управлявали....

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини