"Боко харам" пусна нов запис с отвлечените ученички (видео)

  • 14 август 2016 20:01

  • 23151
  • 1
"Боко харам" пусна нов запис с отвлечените ученички (видео)
©

Нигерийската ислямистка групировка "Боко харам" днес разпространи нов видеозапис на момичета, които представя като част от гимназистките, отвлечени от нея през април 2014 г. в град Чибок, Североизточна Нигерия, предаде Франс прес.

Според групировката някои от момичета са живи, но други са загинали при въздушни удари. "Те трябва да знаят, че децата им още са в ръцете ни", заявява мъж с прикрито от тюрбан лице в запис, качен в ЮТюб.

Във видеото момиче с покривало, представено като една от 276-те отвлечени девойки, казва, че някои от съученичките й са загинали при въздушни бомбардировки, а 40 момичета са се "омъжили" за бойци от ислямистката екстремистка групировка, отбелязва Асошиейтед прес.

В публикуваното от нигерийски журналист в Туитър видео член на групировката предупреждава, че ако правителството използва военна сила срещу "Боко харам", момичета ще бъдат убити.

В записа се твърди, че ученичките от Чибок са в плен при водача на "Боко харам" Абубакар Шекау. 218 момичета продължават да са в неизвестност, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
23151 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Боко Ханъмата

2016.08.23 | 11:43

1
А нашата Боко ханъма го яде по цял ден на резаците

Добави коментар

Водещи новини