Либия предупреди Италия за джихадистка клетка близо до Милано

  • 14 август 2016 16:54

  • 2071
  • 0
Либия предупреди Италия за джихадистка клетка близо до Милано
© Getty Images/Guliver

Либийските власти предупредиха Италия за съществуването близо до Милано на предполагаема джихадистка клетка, свързана с воювал в "Ислямска държава" командир, съобщиха днес италиански медии, цитирани от Франс прес.

Съществуването на тази мрежа станало известно от документи, открити от либийски агенти в град Сирт, след като правителствените сили завзеха тази седмица генералния щаб на ИД в града, твърдят няколко италиански медии, сред които в. "Кориере дела сера".

Базираните близо до Милано (Северна Италия) бойци били свързани с Абу Насим - 47-годишен тунизиец, който живял в страната като млад, после заминал да се бие в Афганистан и в Сирия, а през 2014 г. станал един от командирите на ИД в Либия.

Италия, където равнището на тревога е повишено заради джихадистката заплаха, се опасява, че екстремисти на ИД от Сирт, планиращи нападения в Италия, може да стигнат до нея заедно с мигрантите, прекосяващи Средиземно море.

В последните дни броят на експулсираните от страната заподозрени в радикализация се увеличи, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2071 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини