Нападателят на Очите: Просто се напих. Човещинка е

  • 10 август 2016 12:47

  • 14021
  • 0
Нападателят на Очите: Просто се напих. Човещинка е
©

"Отивах към гинекологията да търся една позната. Имахме да си уреждаме финансови взаимоотношения. Дори нямах патлак. Просто се напих. Човещинка е." - това каза Валентин Христов - Шапката, който бе посочен за атентатора на Митьо Очите.

В четвъртък, малко след полунощ, Шапката влетял мъртвопиян в частната болница "Софиямед". Той бил гол до кръста и бос и не носел оръжие в него.

"Как да тръгна да правя атентат без оръжие и полугол. Не си спомням къде и както пих преди това. Може да са ме отровили с нещо", възмущава се той.

Валентин Христов е оставен за постоянно в ареста, макар лекото обвинение на районна прокуратура - само за притежание на незаконно оръжие. Патлакът бил открит под седалките на колата "Тойота", с която почерпеният до козирката бандит пристигнал демонстративно пред болницата, пише България Днес.

"Добре, че съм стигнал жив и здрав, защото явно съм погълнал некачествен алкохол", разкрива още за случая Шапката.

Прокуратурата решила да го остави затворен заради това, че е осъждан за престъпления от общ характер през 2007 и 2008 година.

"Не познавам Митьо Очите, дори не знаех, че е на четвъртия етаж. Не съм се опитвал да се качвам нагоре в болницата", оправдава се бохемът.

Заедно с него по време на панаира е била и друга негова приятелка, която също е разпитана в полицията. След като бил прибран в Първо районно, Шапката не бил тестван нито на дрегер, нито му е взета кръвна проба за наличие на наркотици в кръвта, а ченгетата коментират, че е бил неадекватен през цялото време на разпитите и очевидно пиян.

Впоследствие на инцидента, който вдигна болницата на главата си, завишена охрана ще брани Очите. Дъщеря му Станислава побесняла след случая и поискала преместването на баща й на друг етаж, но не било възможно. Затова и поискала ченгетата да пратят още хора, за да е сигурна за живота на баща си. Най-вероятно те ще бъдат цивилни, за да не бият на очи.

Димитър Желязков е в стабилно състояние и напълно контактен, макар още да не е разпитан за престрелката в Слънчака, която го прати в болница.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
14021 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини