В РБ ще правят вътрешно допитване кой да е кандидат-президент

  • 02 август 2016 15:46

  • 2304
  • 3
В РБ ще правят вътрешно допитване кой да е кандидат-президент
© Булфото (архив)

Реформаторският блок започва вътрешно допитване до членовете и активистите на всички партии от коалицията кой да бъде кандидатът за президент.

Това съобщи пред журналисти зам.-председателят на СДС Любен Петров, след заседание на Изпълнителния съвет на Блока. Наред с това ще бъде формирана и работна група, която също ще се занимава с номинациите, като инициира изследване. Ще бъдат взети под внимание резултатът от вътрешното допитване и изследването на работната група, но последната дума ще бъде на ИС на РБ, след изслушване на претендентите, обясни Петров. Допитването до членската маса може да бъде електронно или под друга форма, всяка една от партиите ще решава сама. Надяваме се то да се проведе в рамките на седмица-две, след това ще бъде представен резултатът пред ИС, уточни Петров. Но не се ангажира с конкретен срок за официално обявяване на претендента на Блока за "Дондуков"2.

До момента има седем имена, днес никой не е отпаднал от надпреварата. Това са Огнян Герджиков и Димо Гяуров - предложени от БНД, Велислав Минеков - издигнат от интелектуалци и подкрепен от ДБГ, Гроздан Караджов и Трайчо Трайков - от Гражданския съвет, Съби Събев - от БЗНС, Корман Исмаилов - НПСД. СДС и ДСБ не направиха свои номинации.

Зам.-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски напомни, че в партията им вече е минало допитване на Националния съвет, който проведе заседание в Русе, и има четирима фаворити, без да разкрие кои са. Трябва да стигнем до един кандидат и той да бъде успешният, подчерта Любен Петров. И Зеленогорски, и Петров не отговориха на въпрос дали сред предложените Огнян Герджиков не е най-разпознаваемото лице, което би "играло" успешно на президентския вот за Реформаторския блок. За мен успех ще бъде да се явим заедно, тогава съм сигурен, че ще имаме много добър резултат, това зависи и от избирателите, е разбирането на Найден Зеленогорски. Той напомни, че в момента Блокът е четвърта политическа сила, затова всяко придвижване с място напред би било успех за Реформаторите.

Последвайте канала на

БТА
2304 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Пян Гъ

2016.08.04 | 22:56

3
Ще правят допитване, но накрая пък няма да се разберат кой да предложат. Орел, рак и щука. Пък и с "ментори" като И. Костов и "ръководители" като Дълбока Р нищо добро не ги очаква. Аут са.
бай Колю от Кашин

2016.08.04 | 22:56

2
Туй улавечкото, дето беше кмет на Плевен да г.ееее,гледа, сякаш са го бъзикнали по гъ.а, да г.ееее!

2016.08.04 | 22:56

1
РБ Е ГРОБ ЗА БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Добави коментар

Водещи новини