"Ислямска държава" зове: Отровете олимпиадата

  • 31 юли 2016 09:40

  • 17610
  • 1
"Ислямска държава" зове: Отровете олимпиадата
©

Европейското първенство по футбол се размина без терористични атаки. Французите си свършиха работата, призовавайки на помощ 100 хил. добре обучени представители на различни полицейски подразделения и армията. Зверските мерки за сигурност дадоха резултат, но дали ще е така спокойно и на започващата след броени дни олимпиадата в Рио, пише "24 часа".

Бразилците го дават доста по-широко скроени и нехайни, когато става дума за сигурност. До последно те се занимаваха с довършителните работи по спортните бази в столицата на игрите. Борбата с опасните зарази и местната престъпност също глътнаха много от енергията на организаторите. Въпросът е дали те са достатъчно подготвени да посрещнат предизвикателствата на развиващия се с часове международен тероризъм.

От "Ислямска държава" поне са убедени, че могат за пореден път да стресират света, окървавявайки игрите. Спецслужбите на няколко страни си размениха прихванати съобщения на ислямистите, в които те се надъхват за мащабна атака по спортисти и туристи на започващата на 5 август олимпиада. Терористите се съветват едни други за различни видове атаки, с които да отнемат човешки животи и да насаждат страх в сърцата на хората.
 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
17610 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.08.01 | 12:23

1
Атаките им,ще бъдат с отровен газ,който в Бразилия не се контролиора .

Добави коментар

Водещи новини