Масови убийства в Мексико, 16 души загинаха

  • 31 юли 2016 07:44

  • 10431
  • 0
Масови убийства в Мексико, 16 души загинаха
©

Най-малко 16 души загинаха при две масови убийства в два съседни щата в Мексико - Мичоакан и Гереро, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Щатската проуратура в Мичоакан съобщи, че в автомобил джип, подпален в община Кицео, вчера са били открити девет обгорели тела. Районът е известен с няколко тръбопровода за горива, оператор на които е държавната петролна компания "Петролеос Мексиканос".

Според прокурорите има признаци за вероятно нелегално източване от тръбите и властите разследват дали смъртта на жертвите не е свързана с кражба на гориво.

Също вчера прокуратурата в Гереро съобщи, че цяло семейство от седем души, включително две деца, е било застреляно в собствения му дом в щата, известен с насилието си. Оцеляло е само двегодишно дете, което останало незабелязано от престъпниците. Кървавото деяние е било извършено в община Тепекоакилко де Трухано.

Правоохранителните органи засега нямат версия за трагедията, разиграла се недалече от Игуала, където през 2014 г. изчезнаха 43-ма студенти, които очевидно са били избити.

Гереро е известен като щат - бърлога на наркокланове и мафиоти. Миналата година в Мексико са извършени 20 525 убийства, от тях 2402 в Гереро според националната статистика.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
10431 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини