Кунева: Целта на РБ на президентския вот трябва да е балотаж

  • 30 юли 2016 20:34

  • 3965
  • 3
Кунева: Целта на РБ на президентския вот трябва да е балотаж
© Булфото (архив)

Целта на РБ на президентските избори трябва да бъде балотаж. А относно сложната международна обстановка единство е ключовата дума - за България, за Европейския съюз, за „Движение България на гражданите“ (ДБГ), за Реформаторския блок (РБ). Това каза в речта си пред Националния съвет на „Движение България на гражданите“, който се провежда днес в Русе, Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, вицепремиер и лидер на ДБГ от РБ, съобщиха от централата на партията.

По думите на Кунева ДБГ ще се съобрази с общото разбиране да не се издига партиен кандидат и подкрепи интелектуалците, които номинираха проф. Велислав Минеков за кандидат за президент. Хората от интелектуалните среди могат и трябва да бъдат водачи на нацията, посочи още Кунева.

Важно е да запазим дясноцентристкия профил в управлението на страната, евроатлантическата насоченост на държавата. Не трябва да се примиряваме да бъдем част от Европа на две скорости. Ако не забързаме и нямаме силна решимост да се преместим в първия кръг, това няма да бъде добре за страната, каза още тя.

Според думите на вицепревмиера приоритет за следващия политически сезон трябва да бъде приемането на работещ антикорупционен закон, постигане на върховенство на закона и поставяне на образованието в центъра на публичното внимание.

Ще направим изслушване на седмината номинирани за президент, ще се вземе решение от всички партии, поясни процедурата тя. Ако електронното гласуване може да бъде сигурно, предвид кратките срокове, които имаме, нямам против да се определи кандидатът на РБ за президент и по този начин, но ако сигурността не може да бъде гарантирана, то тогава предпочитам да се чуя с всеки от вас, за да ми кажете какво мислите, пред това друга партия, извън РБ, да определя нашия кандидат, категорична бе тя.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3965 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Коро

2016.07.31 | 20:28

3
Стига с тая марда кунева

2016.07.31 | 16:45

2
ХАХАХА ! ХОХОХО ! В ЗАТВОРА , а НЕ НА БАЛОТАЖ за Р Б и КУНЕВА !

2016.07.31 | 14:58

1
с 4% на балотаж?

Добави коментар

Водещи новини