Германците очакват още тероризъм

  • 30 юли 2016 14:07

  • 6473
  • 0
Германците очакват още тероризъм
© gettyimages (архив)

Повечето германци очакват нови ислямистки терористични нападения в страната си през следващите месеци, но също така казват, че няма да променят всекидневния си начин на живот заради опасенията. Това сочат резултатите от социологическо проучване, цитирано от ДПА.

Според публикуваното днес проучване на агенция ЮГов 75 процента от запитаните мислят, че е възможно да има нова атака. Само 14 на сто обаче казват, че не са се качили на автобус или влак през последните три месеца от страх да не им се случи нещо лошо. Проучването показва, че около половината германци ползват редовно градски транспорт, а една трета изобщо не ползват.

Четиринайсет процента от анкетираните казват, че са толкова обезпокоени от тероризма, че биха пропуснали да отидат на концерт или фестивал. Но много над половината от запитаните отговарят, че не биха позволили това да им повлияе на всекидневния начин на живот.

Двайсет и шест процента посочват, че така или иначе не обичат да ходят по такива събития. Общо 67 процента заявяват, че ще продължат да си се движат свободно в открити пространства.

Проучването е направено специално за ДПА от 27 до 29 юли и в него са участвали 2061 души.

Последвайте канала на

БТА
6473 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини