Около 1000 дка борова гора горят край Ардино, в гасенето се включиха военни хеликоптери (обновена+сн

  • 29 юли 2016 18:41

  • 5442
  • 0
Около 1000 дка борова гора горят край Ардино, в гасенето се включиха военни хеликоптери (обновена+сн
© Министерство на отбраната

Хеликоптер Ми-17 от Военновъздушните сили излетя днес в 15.12 часа към района на община Ардино, област Кърджали, където се включи в гасенето на възникналия по-рано през деня пожар, съобщиха от Министерството на отбраната.

Втори хеликоптер се е включил в погасяването на огъня в 16.00 часа.

Пожарът на територията на Държавното горско стопанство /ДГС/ - Ардино, е обхванал около 1000 дка борова гора. Предотвратено е запалването на къщи в близки населени места, съобщават от Изпълнителната агенция по горите (ИАГ).

В потушаването на пожара са ангажирани 140 служители от МВР, горски служители и доброволци работят за прекратяване на разрастването на огъня.

Горски служители на Регионалната дирекция по горите - Кърджали, ДГС - Ардино, служители на ПБЗН са спасили от огъня къщи в близки населени места.

Кметът на Ардино Ресми Мурад определи ситуацията в Ардино като тревожна, защото въпреки привлечената противопожарна техника ситуацията не може да бъде овладяна. Той разказа още, че североизточният вятър подпомага разрастването на пожара в близост до населените места.

Причината за огненото бедствие вероятно е човешка немарливост. Предполага се, че пожарът е предизвикан от работници на хасковска дърводобивна фирма, които са приготвяли храна на открито. Полицията установи двама души на 16 години, съпричастни към възникването на пожара, съобщава БНР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5442 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини