БСП обявява кандидатите си за президент и вицепрезидент на 14 август

  • 29 юли 2016 15:16

  • 3546
  • 5
БСП обявява кандидатите си за президент и вицепрезидент на 14 август
© Булфото

На 14 август БСП ще обяви кандидатите си за президент и за вицепрезидент. Тогава ще се състои национален съвет на партията, който ще има задачата да определи формулата за участие в президентските избори.Това съобщи днес в Габрово председателят на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

По думите на Нинова това, което предстои преди обявяване на кандидатурите, са втори кръг от разговорите с "Движение 21" на 9 август и с партия "АБВ" - на 12 август. Наред с тези разговори БСП ще преговаря и с други леви политически формации, патриотични съюзи, граждански организации, фондации.

Според лидера на партията е необходима пълна мобилизация на силите. Следващата седмица ще се съберат членовете на националния щаб, а по места предизборните щабове трябва да действат единно и да определят застъпниците и членовете на секционните комисиите. По думите на Нинова членовете на секционните комисии и застъпниците трябва да проявяват воля и характер, за да не се допусне опорочаване на честния вот при изборите.

Днес в зала "Възраждане" се провежда национално съвещание на партията под наслов "За задачите на БСП в президентските избори 2016 г.", което продължава с дискусии. Присъстват членове на Националния съвет на партията, народни представители от "БСП лява България", евродепутатите от БСП/ПЕС, общински, районни, градски и областни председатели на БСП, кметове. В края на съвещанието Националния съвет на партията ще обяви текст на декларация от днешния форум.

По-късно председателят Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, членове и симпатизанти на БСП ще поднесат цветя на паметната плоча "Бузлуджански конгрес", пред паметника на Васил Априлов и пред паметника - костница на площад "Възраждане", пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3546 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ВАЖНО

2016.07.30 | 01:00

5
АБЕ КОЙ ГИ ИЗБИРА.........НАЛИ ПАК НИЕ
Слава на БОГА че не сме със пияниците руски !!!!!!

2016.07.30 | 00:59

4
Боклуци комунистчески изроди мърши !!!!!!!!!!!!!!!

2016.07.30 | 00:29

3
мърши
НИНОВА И ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ

2016.07.30 | 00:29

2
УВАЖАЕМИ ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ, ИЗБЕРЕТЕ НЯКОЙ ИЗМЕЖДУ МИЛИОНЕРИТЕ В БСП - ГЕРГОВ, ОВЧАРОВ, ДОБРЕВ, СТОЙНЕВ, ЯНКОВ, УЗУНОВ..... . ВСЕ СОЦИАЛИСТИ МИЛИОНЕРИ ? А КАК СА СТАНАЛИ МИЛИОНЕРИ ДРУГАРКО НИНОВА ? ДАЙТЕ НИ ОТГОВОР. И НИЕ СМЕ СОЦИАЛИСТИ И РАБОТИМ ЦЯЛ ЖИВОТ НО НЕ МОЖЕМ ДА СИ КУПИМ ХЛЯБА. ЗАЩО ЕДНИ СОЦИАЛИСТИ СТАНАХА МИЛИОНЕРИ ЗА ЕДНА НОЩ, А ДРУГИ СОЦИАЛИСТИ МИЗЕРСТВА ? ДА ОБСЪДИМ ТОЗИ ВЪПРОС НА БУЗЛУДЖА. МОЛИМ ВИ ДРУГАРКО НИНОВА.
Отговор от Нинова

2016.07.30 | 00:29

1
Милионер се става единствено по криминален начин. Жалко е ,че има много мои другари в БСП които се наричат социалисти, но са си капиталисти олигарси. Този въпрос ще го обсъдим сега на националното съвещание и след това на Бузлуджа.

Добави коментар

Водещи новини