Постоянна мярка "Задържане под стража" за общински съветник и негов роднина

  • 29 юли 2016 14:25

  • 2184
  • 0
Постоянна мярка "Задържане под стража" за общински съветник и негов роднина
©

Окръжната прокуратура в Плевен внесе искане до Окръжния съд за налагане на постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража" по отношение на Методи П. и Мариян Б. от с. Буковлък, съобщиха от прокуратурата.

Двамата са привлечени в качеството им на обвиняеми за извършени от тях престъпления - грабеж, придружен с причиняване на средна телесна повреда на пострадалия, хулиганство и изнудване. По отношение на обвиняемия Методи П. е повдигнато обвинение и за упражняване на принуда по отношение на пострадалия, като го насилвал да консумира прясно уловената риба.

Обвиняемите бяха задържани на 27 юли с прокурорско постановление за срок до 72 часа след като подпомогнати от множество роми, техни роднини и приятели, нанесли побой и обрали три лица от Плевен, които били на риболов на язовир в околностите на с. Каменец. На единият от пострадалите е нанесена средна телесна повреда и му е отнета сумата от 200 лева. Разследването по досъдебното производство продължава.

Днес в пресклуба на БТА председателят на Общинския съвет в Плевен Мартин Митев бе помолен да коментира случая, в който е разследван общински съветник. Митев заяви, че се е информирал от медиите за случая с колегата му Методи Петков и че според правото всеки е невинен до доказване на противното. След задържането му вероятно ще има и последващи действия, прогнозира Митев.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2184 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини