Парламентът прие промени в Закона за електронното управление

  • 29 юли 2016 14:13

  • 1190
  • 0
Парламентът прие промени в Закона за електронното управление
© Булфото

Парламентът прие на първо и на второ четене промени в Закона за електронно управление, внесени от ГЕРБ. Законът влиза в сила със задна дата от 1 юли 2016 г.

С приетите текстове депутатите наредиха до влизането в сила на правилника за дейността, структурата и организацията на Държавна агенция "Електронно управление" функциите и дейностите по електронното управление да се изпълняват от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията по сегашния ред.

В мотивите на вносителите се посочва, че целта на промяната е да се гарантира приемственост и да се защити правната сигурност при упражняването на държавните функции в сферата на електронното управление в рамките на преходния период на структуриране на Държавна агенция "Електронно управление".

По предложение на Министерски съвет депутатите решиха да се отпуснат пожизнено държавни парични награди за особени заслуги към българската държава и нацията в размер на 700 лв. месечно на проф. Пенчо Стоянов /композитор/, проф. д-р Савка Шопова-Маркова /пианист и педагог/, проф. Симеон Щерев /композитор/, Илка Зафирова /актриса/, Николай Николаев /актьор/, акад. Николай Кауфман /етномузиколог/ и на Александър Балкански /цирков деятел/

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1190 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини