Air France отмени над 100 полета на летище "Роаси"

  • 29 юли 2016 13:41

  • 1225
  • 0
Air France отмени над 100 полета на летище "Роаси"
©

Стачката на стюардите и стюардесите на Ер Франс (Air France) днес доведе до анулирането на 139 полета на дълги и средни разстояния на парижкото летище "Роаси", предаде Франс прес, цитирани от БТА.

През третия ден от протеста в разгара на летните почивки на "Роаси" бяха отменени 138 полета по план един до Делхи неочаквано.

На другото летище "Орли" тази сутрин бяха анулирани 20 процента от полетите, но има вероятност в хода на деня броят им да се увеличи изненадващо, основно по маршрутите на средни разстояния, съобщи източник.

На "Роаси" се осигуряват над девет от десет полета на дълги разстояния (93 процента), както и 76 процента от връзките на средни разстояния.

Вчера компанията посочи в съобщение, че днес ще стачкуват около 37 процента от кабинния персонал. Предвижда се стачката да продължи до 2 август.

Профсъюзите, представляващи около половината от протестиращите, обявиха миналия петък, че ще излязат на протест, след като се провалиха преговорите с ръководството за подновяване на колективния трудов договор, засягащ правилата, заплащането и повишенията.

Срокът на сегашното споразумение изтича на 31 октомври.

Ръководството иска да ограничи удължаването на споразумението до 17 месеца, а профсъюзите настояват споразумението да е в сила още три до пет години.

Последвайте канала на

Калина Христова
1225 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини