Париж: Френските имами да учат в страната

  • 29 юли 2016 09:50

  • 1382
  • 3
Париж: Френските имами да учат в страната
© gettyimages (архив)

Решението на френските съдебни власти за борба с тероризма да освободят и да въдворят под домашен арест с електронна гривна единия от двамата убийци на свещеника в Нормандия, е "провал, трябва да го признаем", заяви френският премиер Манюел Валс в интервю за в. "Монд", цитирано от АФП.

"Това трябва да насочи магистратите към различен подход - да разглеждат всеки отделен случай, досие по досие, като отчитат, че джихадистите са много напреднали в практиките на укриване", продължи премиерът. Той обаче заяви, че няма да прибегне до лесното обяснение да хвърли вината за терористичния акт върху съдиите.

Валс смята, че трябва да се изградят нови отношения с исляма във Франция след серията джихадистки атентати. Той се отнася благосклонно към временна забрана на финансирането от чужбина за строеж на джамии и смята, че имамите трябва да получават образование във Франция, а не другаде, посочва АФП.

Последвайте канала на

БТА
1382 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.07.29 | 13:49

3
СОЦИАЛИСТИТЕ СЕ ПРОВАЛИХА КАКТО НАВСЯКЪДЕ

2016.07.29 | 13:49

2
Тяхното учение се,вижда,глупаци
Рая

2016.07.29 | 13:49

1
Социалистите са по банкетите и ихото,също и как да ощетяват държавата под каквато и да е форма,това е партия която се нарича социални и която не прави нищо социално ,а е слугувала на закони които сама е приела за да обслужва самата партията и олигарсите в нея,никакво бъдеще няма такава партия ,могат да лъжат възрастните но не и днешното поколение което обикаля света и вижда за какво става дума.Колкото и да се пънат и да доказват обратното няма да им се получи ,защото мисленето им е грабителско.

Добави коментар

Водещи новини