НАП продава имоти по южното Черноморие

  • 28 юли 2016 15:43

  • 2975
  • 0
НАП продава имоти по южното Черноморие
© novini.bg

НАП продава над 20 недвижими имота по южното Черноморие на атрактивни цени.

Мярката се прилага към длъжници, които не са предприели каквито и да са действия за погасяване, дори и поетапно, на натрупаните просрочени задължения, съобщи говорителят на НАП в Бургас Христо Узунов.

Имотите представляват апартаменти и офисни площи и се намират в Ахелой, курорта "Слънчев бряг", Несебър и Свети Влас. Цените за квадратен метър са твърде атрактивни. Така например апартамент в Несебър е обявен с цена от 650 лв. за квадратен метър, заяви Узунов.

От приходната администрация съобщиха, че 139 млн. лв. просрочени задължения са събрали за първите шест месеца на годината публичните изпълнители от дирекция "Събиране". Сумата е с 14 млн. лв. повече от същия период на миналата година. От приходното ведомство в морския град отчитат тенденция на нарастване на доброволното погасяване на просрочени задължения от страна на бизнеса, а също и на физическите лица.

Анализите на НАП-Бургас показват, че около 20% от лицата и фирмите с просрочени задължения остават напълно пасивни и не търсят контакт с приходното ведомство, въпреки желанието от страна на Агенцията за намиране на варианти за разсрочено погасяване на натрупаните задължения. В тези случаи се предприемат крайните мерки на принудителното изпълнение, запорират се банкови сметки на длъжниците, изземват се пари от каси, налагат се възбрани върху движими и недвижими вещи, разпродава се имущество.

Териториалната дирекция на НАП-Бургас е поставила под постоянно наблюдение 1 077 фирми, всяка от които със задължения от над 50 хил. лв.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2975 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини