Преводач за атентатора от Ансбах: Беше вълк единак, но историята му звучеше достовернa

  • 28 юли 2016 09:06

  • 5683
  • 0
Преводач за атентатора от Ансбах: Беше вълк единак, но историята му звучеше достовернa
©

Атентаторът от Ансбах Мохамед Далеел живял като бездомник в България. Обитавал т.нар. хотел Риц - изоставено общежитие за бежанци, разкри Би Ти Ви.

Служителят, провел интервюто с него, още помни разговора с него. Мохамед заявил, че жена му и детето му са убити, самият той бил ранен.

Пази се и медицинското му досие. Изследванията били добри, имал белези от огнестрелно оръжие по долни и горни крайници. По никакъв начин не давал индикации, че е склонен да се радикализира. След първия преглед, повече не се явил пред лекарите.

Бил сам в групата, вълк единак, разказва и преводачът Мадж Алгафари, който провел разговор с Далеел. Всичко, което е разказал, изглеждало достоверно. Алгафари работел към гранична полиция, там само са разпитвали влизащите. При този човек не е имало нещо, което го е усъмнило. Историята му изглеждала много истинска.

Вече няма преводачи на границата, които да отсяват влизащите в България, разкрива Мадж Алгафари. Липсата е заради намалено заплащане. Сега работят хора, които тепърва усвояват връзките със службите и още нямат усет кое в историята на бежанците е истина и кое не е. Според Алгафари нямало и връзка между нашите служби и тези в Сирия, които все още работели добре и имали информация за много хора, особено ако са свързани с терористични организации.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
5683 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини