Повдигнаха обвинения на феновете на Цървена звезда, пребили полицай и туристи в Слънчев бряг

  • 27 юли 2016 15:11

  • 1965
  • 0
Повдигнаха обвинения на феновете на Цървена звезда, пребили полицай и туристи в Слънчев бряг
© Getty Images/Guliver

Районна прокуратура-Несебър повдигна обвинения на двама сръбски граждани за побой на български полицай и на туристи в курорта "Слънчев бряг". Арестуваните са фенове на сръбския футболен отбор "Цървена звезда". Те и други 43-ма сръбски фенове бяха задържани вчера в курорта след като предизвикаха сбивания на няколко места. Това съобщиха от пресслужбата на прокуратурата.

Към наказателна отговорност е привлечен сърбина Урош Й. /31г/. На 26 юли в близост до хотел "Вайълет гардън" е нападнал двама българи и им причинил наранявания. Повдигнато е обвинение и срещу сърбина Неманя С. /30г./. На същата дата около 7.00 часа, той е ударил с палка български полицай като му е причинил наранявания в областта на главата. Инцидентът е станал в близост до дискотека "Викинг". Малко по-късно по хулигански подбуди е нападнал и българина М.П.

От прокуратурата в Несебър информираха, че във връзка с вчерашните инциденти, продължават разпитите на свидетели и разпознаване на заподозрени лица. Изчаква се получаването на заключенията по част от назначените съдебно-медицински експертизи, технически и оценъчни такива, като при наличие на достатъчно доказателства ще бъдат извършени и нови привличания на обвиняеми лица към наказателна отговорност.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1965 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини