Стани БЛАГОДЕТЕЛ! Дарителска карта ПИРЕОС-УНИЦЕФ

  • 27 юли 2016 14:50

  • 1113
  • 1
Стани БЛАГОДЕТЕЛ! Дарителска карта ПИРЕОС-УНИЦЕФ
©

По пътя на надеждата

Тази история преминава през личните преживявания на една жена, която се бори да остане с детето си. В трудните моменти до Боряна е екипът на Семейно-консултативния център в Нови пазар, подкрепен от УНИЦЕФ.

„Миналото ми е белязано от болката, че съм отхвърлена от майка ми. Отгледала ме е моята баба по бащина линия. Имах самотно детство. Знам, че майка ми е израснала в дом и не разбирам, след като и тя е страдала, защо ме е изоставила. Когато бях малка, си мислех, че аз съм виновна, че не съм достатъчно добра и не заслужавам обичта й.

Пораснах и баба ме записа в седмичен пансион. Изкарах година там, преди да срещна Петър и да заживея с него.

Миналото ме застигна с нова сила – пак нежелана – този път от семейството на приятеля ми. Бях унижавана, обиждана, понякога и удряна. Петър не беше достатъчно силен да ме предпази. Дълго време крих, че съм бременна. Мислех за бягство. За последен път почуках на вратата на майка ми, заради Петър и живота в мен, но тя отново ми обърна гръб. Обещах си детето ми никога да не изпита чувството на безпомощност, с което се борех в този момент.

Преместихме се на квартира, но роднините на Петър не ни оставяха на мира. По техен сигнал ни посети екип от Семейно-консултативния център в Нови пазар. Без да искат, ни бяха помогнали, вече имахме към кого да се обърнем за подкрепа. За първи път отидох на преглед, бяха ми направени необходимите изследвания. Подадохме документи за семейна помощ, а Петър се регистрира в бюрото по труда. И всичко това благодарение на екипа от центъра.

Когато родих дъщеря си, се върнахме в дома на Петър, но тормозът отново започна. От центъра ми предложиха да ме настанят в „Звено майка и бебе” в гр. Шумен. С Петър се съгласихме, че на този етап това е най-доброто за детето ни. Извървях дълъг път с подкрепата на хората от Семейно-консултативния център. Благодарение на тях едно семейство ще бъде спасено – моето.”

*Историята е базирана на истински случай, но имената и изображенията на героите са сменени.

Снимка: © UNICEF Bulgaria/2013/Pirozzi

В продължeние на пет години Банка ПИРЕОС е стратегически партньор на УНИЦЕФ България и подкрепя цялостната дейност на организацията в страната за най-уязвимите деца. Сътрудничеството има за цел да развива дарителската култура у нас чрез иновативни механизми за редовни дарения, като ангажира хиляди клиенти и партньори на банката в обща кауза. От началото на партньорството през 2011 г. набраните средства са над 1 300 000 лв.

Повече за партньорството можеш да видиш на www.daritelskakarta.info

УНИЦЕФ в България работи за превенция на раздялата на децата от семействата им, превенция на насилието и злоупотребата с децата, подкрепа за социално включване. Сред дейностите са развиване на услуги за подкрепа на деца и родители, а Семейно-консултативни центрове има в областите Шумен и Монтана.

УНИЦЕФ България работи в партньорство с правителството, местните власти, гражданското общество, бизнеса, медиите, семействата, децата и младежите.

Повече информация за дейността на УНИЦЕФ за закрила на детето ще откриете на www.unicef.bg.

Последвайте канала на

Novini.bg
1113 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.07.27 | 15:33

1
Защо пиреос не стане дарител?

Добави коментар

Водещи новини