Карина Караиванова не била получавала пари от КТБ, обяви Менда Стоянова (видео)

  • 27 юли 2016 11:29

  • 2416
  • 2
Карина Караиванова не била получавала пари от КТБ, обяви Менда Стоянова (видео)
© Булфото (архив)

Номинираната за председател на Комисията за финансов надзор /КФН/ Карина Караиванова и съпругът й не са получавали пари от Корпоративна търговска банка /КТБ/.

Това каза пред журналисти председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова /ГЕРБ/. В момента Карина Караиванова е заместник-министър на финансите и е единствената кандидатура за председател на КФН. Тя е предложена за поста от ПГ на ГЕРБ. Съгласно програмата на Народното събрание за тази седмица изборът на председател на КФН е предвиден за утре.
Менда Стоянова обясни, че е получила писмо, в което Караинова декларира, че нито тя, нито съпругът й са притежавали акции или облигации на КТБ, не са имали депозити или кредити и не са получавали никакви парични суми от тази банка. Писмото е в отговор на публикации, които внушават, че Караиванова е получила крупна сума около 300 хиляди лева от КТБ, които не е декларирала, обясни председателят на бюджетната комисия. Към писмото, Караиванова е приложила и становище от синдиците на банката.

Стоянова обясни, че тези 300 хиляди лева от КТБ не са получени от Карина Караиванова и съпругът й, а от "Е.ОН България Продажби" и "ЧЕЗ Разпределение България" за продаден ток на банката и нейните офиси в страната. Тя посочи, че съпругът на Караиванова е имал акции в двете дружества, които по-късно е продал. "Плащане по фактура не означава плащане към някой от акционерите на съответната банка", коментира Стоянова. Председателят на бюджетната комисия отбеляза, че съпругът на Караиванова е продал акциите чрез борсата в период, в който тя не е била длъжна да подава декларация, и парите от продажбата се намират по неговите сметки.

Последвайте канала на

БТА
2416 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ха,ха,ха

2016.08.10 | 21:43

2
По смешно оправдание за откровена корупция не бях чувал.

2016.07.28 | 13:26

1
А ТИКВАТА взе лъвския пай ! Прави се на ни лук ял , нито мирисал ! Виновни няма ???

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини