Експерт: Тероризмът на вълците-единаци ще бъде хит в следващите години

  • 27 юли 2016 08:41

  • 2003
  • 1
Експерт: Тероризмът на вълците-единаци ще бъде хит в следващите години
©

„Това, което се случва, до голяма степен обслужва целите и интересите на самата „Ислямска държава”, заяви в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия Славчо Велков.

„Свидетели сме на актове, които по нашия анализ, са предимно актове на вътрешен тероризъм, извършени от хора, които са се самомотивирили, които в последствие някаква организация ги е припознала като свои бойци”, коментира той. 
 
Както вече стана известно атентаторът от Ансбах е бил в България от края на 2013 година до средата на 2014 г. 27-годишният сириец, който се взриви в нощта срещу понеделник в баварския град, е получил убежище у нас през декември 2013 година. 

 
Според Славчо Велков много трудно, дори и опитен психолог, може да прецени, че този човек ще се саморадикализира.
 
„Той е минал през държавните филтри, включително ДАНС и Държавната агенция за бежанците. Не е имало ни най-малко съмнение и затова той е получил закрила. Този статут му е дал право и да пътува. По онова време той не е имал намерение да върши подобно нещо”, коментира експертът 
 
„Този тероризъм – на вълците-единаци, ще бъде хит в следващите години. Той е децентрализиран. Там извършителите се самомотивират под влиянието на конкретни събития, случили се евентуално след идването му в България”, коментира Славчо Велков. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2003 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.07.29 | 17:21

1
Аман от такива посрани "експерти"! Всеки средно интелигентен човек може да констатира очевадното. Като са такива "експерти" що не правят прогнозите си преди нещо да се случи и да предложат адекватни превантивни мерки.

Добави коментар

Водещи новини