Искат пълна забрана за движение на каруци в София от есента

  • 27 юли 2016 08:23

  • 2911
  • 2
Искат пълна забрана за движение на каруци в София от есента
© Булфото

Предлагаме пълна забрана на движението на каруци по улиците на София.

Това каза пред БНР Симеон Славчев, общински съветник от Движение 21, което е инициатор на работна група за промени в наредбата за организацията на движението в Столичната община. Славчев прогнозира, че всички политически групи ще подкрепят предложението за тотална забрана на каруците, а през септември се очаква гласуването. От октомври забраната може да бъде факт. Забраната на каруците по думите на Славчев се очертава като третата тема, по която има пълен консенсус между политическите сили в Общинския съвет, след като те са единодушни за развитието на достъпната градска среда и по Плана за устойчива градска мобилност.

В мотивите на вносителите на предложението е посочено, че движението на каруци е сериозна предпоставка за пътно-транспортни произшествия по данни на Центъра за градска мобилност. В София постоянно сме свидетели каруците да се управляват от непълнолетни лица, които не познават правилата за пътното движение, освен това каруците сериозно замърсяват улиците, по които минават, изтъкна Славчев и съобщи, че 23-ма от 24-те районни кметове са подкрепили предложението, а единствено кметът на Нови Искър е против. Конфискацията на каруцата няма да има дисциплиниращ ефект, затова се обмисля конфискуването на конете и впоследствие предлагането им на търг, какъвто модел се прилага в Кюстендил.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2911 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.07.27 | 23:19

2
Според мен не трябва да ги забраняват.Атракциите по софийските улици придават европейски вид.Следващата година ще ги видим на гей-парада да извозват гейвропейците!

2016.07.27 | 23:17

1
Това няма да се случи никога, защото това е електоратът на циганско-турските партии и ако няма каруци как ще ги избират. Ако няма каруци какво ще правят тези европейци. Ще тръгнат по улиците да грабят. Да не забравяме и организациите, които прибират яко пачки, за да им бранят правата и може да се стигне и до Страсбург.

Добави коментар

Водещи новини