Български лекар постави уникална диагноза, с която втрещи френски колеги (снимка)

  • 26 юли 2016 21:35

  • 49442
  • 6
Български лекар постави уникална диагноза, с която втрещи френски колеги (снимка)
©

Български лекар втрещи не само пациент си, но и френските си колеги с диагнозата, която написа.

Пациентът го помолил заболяването да е на френски или английски език, за да бъде разбираемо за медицинските лица във Франция, нашият лекар пише диагноза: "shtrakasht prast", съобщават от „Господари на ефира”.

Ето и какво пише мъж, станал свидетел на уникалната случка:

"Здравейте, изпращам ви снимков материал от диагноза на приятел. След като пострада при трудова злополука във Франция и след направената му спешна операция там, последва втора, която бе направена тук. От Франция му изискаха документ, който да удостовери какви манипулации са му правени тук и лекуващият го доктор, след като го прегледа и му постави диагноза, му издаде необходимият документ. На документа, който би трябвало да отиде във Франция и да бъде официално приложен към делото, пишеше на чист български език диагнозата - "щракащ проз?!"

"Последва връщане на моя приятел в болницата с искане на доктора да му постави правилната диагноза и документа да бъде написан на английски или френски език. След скандал от страна на доктора, същият документ му бе издаден - диагнозата беше написана по следния начин - "shtrakasht prast". Интересно ми е какви доктори ни лекуват, дали поради некадърност или незнание, или поради някаква друга причина, е поставена и написана така диагнозата?"

След разговор с директорката на болницата и искане да му бъде издаден документ с правилната диагноза и да бъде написана на език, който ще бъде разбран по някакъв начин от френските служби, докторът пак направи скандал и отказа да се занимава повече с този случай. Щеше да е смешно, ако не беше тъжно." По всяка вероятност става дума за тендовагинит, наричан още "щракащ пръст". Това състояние представлява възпаление на сухожилие, обикновено на пръстите на ръката. Случаят е от 2015 г., но сигналът е подаден сега.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
49442 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Жоро-Хъша

2016.10.26 | 13:58

6
диагнозта е: "mamatasietrakalo"
Лекарят е прав ,

2016.10.26 | 13:57

3
ако пациентът иска превод на диагнозата ,да отида на заклет преводач 5-10 лв. Да не се прави на луд пациентът ,защото лекарят не е задължен да изписва диагнози на други езици.

2016.10.26 | 13:58

5
И как очакваш онзи да преведе 'щракащ пръст', което изобщо не е медицински термин? Терминът е 'тендовагинит'! Селяния

2016.10.26 | 13:57

4
Що не е помолил Москов ,да му напише диагнозата ?Тоя е на ти с чуждите езици ,особено с турския !

2016.09.10 | 15:25

1
НАПРОТИВ, лекарят е длъжен да знае и да може да напише името на болестта на латински! Обратното е вопиюща неграмотност!!
Лекува се

2016.09.10 | 15:25

2
Браво БЪлгарския е официален език в Европейския съюз

Добави коментар

Водещи новини