Масирани проверки на камиони и автобуси в цяла Европа

  • 26 юли 2016 21:25

  • 2158
  • 1
Масирани проверки на камиони и автобуси в цяла Европа
© Булфото

Акция на пътя се провежда в цяла Европа. Проверяват се товарни автомобили и автобуси. Целта е намаляване на пътните инциденти, съобщава БТВ.

Анализите показват, че основните причини за катастрофите са неспазване на времето за почивка от шофьорите, превишаване на скоростта, употреба на алкохол и наркотици, превоз на необезопасени товари, както и претоварване на автомобилите.

У нас ДАИ и Пътната полиция също провеждат специализирана операция. Извършват се проверки на документите на водачите на товарните автомобили и автобусите, техническото състояние на автомобилите, проверки за алкохол и силно упойващи вещества, съобщи началникът на столичния КАТ Тенчо Тенев. Той допълни, че най-честите нарушения са неминат годишен технически преглед, неизправни светлини и неизрядни документи на водачите.

Данните показват, че около 10% от катастрофите по нашите пътища са по вина на шофьорите на тежкотоварни автомобили, в повечето случаи има и загинали, а масираната европейска акция продължава до края на този месец.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2158 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.07.27 | 10:17

1
ще ни взривяват ли?

Добави коментар

Водещи новини