Премиерът на Бавария: Германците се страхуват и се нуждаят от отговори

  • 26 юли 2016 21:08

  • 11612
  • 9
Премиерът на Бавария: Германците се страхуват и се нуждаят от отговори
© Getty Images/Guliver

Германците са изпълнени със страх и се нуждаят от отговори от своите политици след четири нападения за по-малко от седмица, две от които бяха свързани с ислямисткия тероризъм, заяви премиерът на Бавария Хорст Зеехофер, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

"Трябва ни повече сигурност в Германия. Хората са ядосани, изпълнени са със страх и това е напълно разбираемо. Те се нуждаят от надеждни отговори от политиците, а не от безкрайни дебати и оправдания", каза лидерът на Християнсоциалната партия, като прикани федералното правителство да предприеме решителни действия за подобряване на сигурността след нападенията.

"Ислямисткият тероризъм стигна до Германия и населението с право очаква от нас да му дадем решителен отпор. Властите трябва да направят всичко за повишаването на сигурността в Бавария и в цялата страна. Всичко необходимо ще бъде финансирано", каза премиерът на Бавария.

Бавария планира крути мерки срещу бежанските центрове след поредицата смъртоносни нападения, заяви баварският вътрешен министър Йоахим Херман, цитиран от ДПА.

27-годишният сирийски бежанец, който се самовзриви на музикален фестивал през уикенда, е имал достатъчно материали за втора бомба в стаята си в бежански приют, каза Херман и призова за по-строг граничен контрол.

"Не може да има политика на отворените граници", заяви Херман и добави, че самоличността на бежанците трябва да се установява на границата.

Хората без необходимите документи за самоличност трябва да останат на границата, каза той.

Баварският министър на правосъдието Винфрид Баусбак поиска да се слагат електронни гривни на "екстремисти, смятани за потенциална заплаха за обществената сигурност". Властите трябва да подобрят начините на следене на такива лица, добави той.

Трябва също така да се въведат по-строги мерки срещу ислямисти, които ползват интернет в опит да вербуват поддръжници и по-добри мерки за съхраняване на информацията, заяви Баусбак.

Канцлерката Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се ще прекрати лятната си ваканция на вилата си в Укермарк и ще се върне в Берлин в четвъртък за годишната си пресконференция по актуални вътрешно- и външнополитически въпроси, съобщи пресслужбата й.

Вътрешният министър на Баден-Вюртемберг, където сириец уби жена в неделя, също поиска по-строги мерки към бежанците, предаде Асошиейтед прес.

"Тези, които злоупотребяват с гостоприемството ни, трябва да се върнат в родните си страни", заяви Томас Щробъл.

Три от четирите нападения в последната седмица са дело на имигранти и това съживява безпокойствата дали Германия може да се справи с влезлите миналата година на нейна територия около 1 милион мигранти, отбелязва АП, цитирана от БТА.

Премиерът Зеехофер също така обяви, че Бавария ще назначи повече полицаи. "Ще има значително увеличение на броя им", каза той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
11612 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2016.07.31 | 10:38

9
Меркел не се страхува ! Напротив , вика елате още ! Бабишкер откачен !

2016.07.31 | 10:37

8
Какъв страх бе, просто нормално трябва да възприемат новите ценности на новите си съграждани. Това е! Че някой германец ще даде фира- голяма работа. Ще го сменят 10 бежанеца и толкова.
ХАН КРУМ

2016.07.31 | 10:37

6
Време е да се зароди националсоциализма в Германия НИЕ ще се присъеденим
има решение

2016.07.31 | 10:37

7
гледайте последното интервю на фюрера .
катастрофа

2016.07.31 | 10:36

5
да не забравяме че другарката Меркел е от ГДР и е с комунистическо мислене и образование

2016.07.31 | 10:36

4
Аааа, страхували се били! А, като седяха по гарите и викаха:" Херцлих Вилкомен!" не си задаваха въпроси и не търсеха отговори! Сега нека да се страхват, дето напълниха цяла Европа с тази сган!
Тони

2016.07.31 | 10:36

3
Малоумната европейска политика е просто продукт на по-общ цивилизационен упадък. От Войната на сетне в Европа липсват истински лидери и страшното ще настъпи тогава, когато хората вземат нещата в свои ръце.
В е л и к и я

2016.07.28 | 10:56

2
Ами сега най якия номер който може да се прави ежедневно по суперите в Германия , е да влизаш вътре и да викаш "Аллах Акбар" .. и да гледаш как великите немци залягат като мишки по земята и се крият един зад друг - това им се пада като си търпят политиците .. !
дуци

2016.07.27 | 21:35

1
допуснаха "великите" немци да ги управлява "велик" канцлер като фрау меркел , добре смазаната немска машина сама си сложи прът в колелото !

Добави коментар

Водещи новини