Детето от куфара убито заради дълг от половин милион паунда?

  • 26 юли 2016 20:13

  • 35271
  • 2
Детето от куфара убито заради дълг от половин милион паунда?
© Булфото

Дълг от половин милион паунда e в основата на жестокото убийство на 5-годишния Никита и неговата майка Анна Леонтиева.

За смъртта на петгодишното дете, чието тяло беше намерено в куфар край Пасарел, е обвинен Герман Костин. Заради липса на доказателства обвиняем за убийството на 34-годишната жена, която беше открита мъртва в горите край резиденция "Перла" няма, заявиха от прокуратурата. В хода на разследването според прокуратурата има доказателства, че Герман Костин е получил от бащата на убития Никита пари за строителството на 3 обекта в Кипър и един в София. За нито един от проектите обаче Вадим Плотников не е получил официален документ от Костин, съобщава БНТ.

В хода на разследването от прокуратура са установили, че Герман Костин и бащата на убития Никита са имали бизнес отношения. Мъжът попаднал на обява за продажба на имоти в Северен Кипър и така се свързал с Костин. Малко по-късно семейството отишло на място, за да види няколко имота. Купили жилище в комплекс в Северен Кипър на името на майката.

Костин убедил семейството да участва в още няколко инвестиционни проекта. Един от тях жилищен блок с 20 апартамента в Кипър. Семейството дори продало къщата си в Русия за малко над 300 000 евро. За нито един от проектите обаче Костин не предоставил официален документ за собственост.

Безспорно са доказани преведени парични суми от името на бащата на детето към банкови сметки на Костин. Тези обстоятелство обаче не са основният елемент на доказване в процеса. Нашето обвинение е за убийство на малолетно лице, а не за убийство с користни цели, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Според защитата на Герман Костин за сериозен общ бизнес не може да се говори. Аз лично не установих такива цифри, направления и основания, каквито са написани на сайта на прокуратурата да има налични като доказателство по делото. Има някаква фирма, има някакви взаимоотношения. Има едни факти, които могат да се интерпретират, но не са в тази посока и не значат това, каза адвокатът на Костин Капка Георгиева.

На 16. 06. 2014 г. майката на Никита се е обадила от Кипър на съпруга си и неочаквано за него му съобщила, че техните отношения били приключили и започнала бракоразводна процедура. След около 3 седмици тя показала на Костин решение за разтрогване на брака й.

След така осъществените действия на територията на Северен Кипър, множество финансови операции и сделки, инвестирани парични средства от бащата на детето по сметки на съпругата на Костин, той взел решение да мотивира майката да смени местоживеенето си, за да препятства последващите й претенции към уговорените инвестиции.Той успял да я убеди да се премести да живее в България заедно с пострадалото дете. Тя се съгласила и на 13.07.2014 г. пристигнали в София. Със същия полет ги придружавал обвиняемият, както и дъщеря му.

При пристигането си в България Костин ги настанил да живеят в едно от жилищата му в София, където останали до септември 2014 г. По-късно те се преместили в апартамент под наем, в близост до дома на Костин.

Според разследващите в началото на януари 2015 г. майката на малкия Никита започнала настоятелно да се интересува как се реализират сделките. В началото на февруари, под предлог, че ще ги разходи до морето, Костин качил майката и детето в колата си и ги откарал в Приморско. Пътуването им до морския град е документирано от камери на бензиностанции, където тримата спирали. Той оставил майката и детето и се върнал към София.

Два месеца по-късно тялото на Никита изплува на 20 март миналата в река Искър, близо до село Долни Пасарел. Две седмици по-рано до Приморско бе открит и трупът на майката. Разследващите са категорични - доказателствата сочат, че именно Герман Костин е убиецът на Никита. ДНК-а на Костин беше намерено по кърпата, с която е било увито тялото. Справка от мобилните клетки пък показва, че мъжът е бил в района, където беше намерено момченцето.

През цялото време подозрението, което ние имахме, че той е извършител се разсейваше от извършени от него действия. Проведени разговори по телефон, посещение при стоматолог, посещение при близки и приятели. Той се е стремял непрекъснато за създава за себе си алиби, заяви Румяна Арнаудова.

До момента Герман Костин отрича да извършител на жестокото убийство. Ако бъде признат за виновен, той може да получи доживотен затвор без право на замяна.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
35271 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Гост

2016.08.05 | 20:28

2
Алчен боклук
al

2016.08.05 | 20:28

1
Не е той.

Добави коментар

Водещи новини