Избягалата монахиня: Терористите заснеха на видео убийството на свещеника

  • 26 юли 2016 19:26

  • 35278
  • 3
Избягалата монахиня: Терористите заснеха на видео убийството на свещеника
© Getty Images/Guliver

Убийците на свещеника, които взеха и заложници в Руана, в северна Франция, си направили клипче на зверството на фона на олтара, съобщи монахиня, която по чудо успяла да избяга от престъпниците.

"Те се снимаха. Играеха пред обектива, все едно проповядват на фона на олтара на арабски език”, разказа сестра Даниел в ефира на телевизия BFMTV, съобщи Риа новости.

"Те със сила накараха Жак да падне на колене. Той се опитваше да се защити и именно тогава ту го убиха", разказва монахинята. Тя се възползвала от това, че терористите са заети и успяла да избяга и да повика на помощ полицията.

Драмата се разигра днес оклоло 9,45 часа тази сутрин. Тогава двама неизвестни, въоръжени с ножове, взеха петима заложници в църквата Сент Етиен дю Рувре по време на сутрешната служба. Сред залониците били свещеникът, двама църковни служители и двама миряни. Когато полицията пристигнала на мястото, успяла да ликвидира двамата нападатели. На местопрестъплението обаче униформените намерили безжизнения 84-годишен свещеник Жак Амел, който издъхнал след като терористите му прерязали гърлото. Един от пострадалите заложници все още е в тежко състояние.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
35278 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.01.05 | 19:08

3
Голяма лотария се разиграва в тази Европа. Участва цялото население. Никой не знае кога ще изкара късата клечка и живота му ще приключи. Има и по-малко награди- изнасилвания, гаврене, колене, побой и т.н. Само не знам дали няма да се появи най-после човека който да счупи това ислямско колело на късмета!
wasko

2018.01.05 | 19:08

2
Загубихме войната...войната срещу хората,започната от хората... нищо свято няма да остане на този свят.

2018.01.05 | 19:07

1
на тоя дето им викат толераси вобще не им дреме.А те са наи лесните жертви ахахха.Същото е като педалите дето защитават арабите за да може после арабите да ги изколят.Моля всички ненормални,ксенофоби и както там ни наричат да се събереме за да си спасиме кожите па тия да ги колят наред.

Добави коментар

Водещи новини