Евродепутат: Стотици атентати бяха предотвратени в ЕС

  • 26 юли 2016 18:43

  • 3723
  • 5
Евродепутат: Стотици атентати бяха предотвратени в ЕС
©

Радикализацията се прави от загубили се хора и такива с психически проблеми. Най-тежкият проблем е, че Европа трябва да се бори с терористи собствено производство. Това каза Светослав МалиновСветослав Малинов Светослав Малинов е български политик от Демократи за силна България (ДСБ), политолог и кандидат, евродепутат от РБ/ЕНП в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Той припомни, че единствено френските власти са признали, че това е провал на образователната система.

„Стотици атентати бяха предотвратени пред последните месеци“, призна евродепутатът. „Само десетки обаче излизат на повърхността. Трябва да има по-ефективна превенция. Част от живота на терористите минава през затвора. Превенцията на радикализацията може да започне там. Оказва се още, че един изолиран психически нестабилен човек е по-лесен за вербуване“.

„Трябва да се сложи край на мълчанието между службите. Нужно е да се обменя информация и да се задълбочи сътрудничеството помежду им. Тези мерки няма да ограничат правата ни, а ще помогнат да запазим свободите си“, категоричен е евродепутатът.

Малинов коментира и думите на турския президент, че ЕС не спазва договорките им и не превежда обещаните средства за ограничаване на бежанските потоци. „Има директно разминаване между думите на Ердоган и Европейската комисия. 750 млн. евро вече са преведени. 2,5 млрд евро също ще бъдат преведени“, увери той. „Това пиоказва, че или той не е уведомен, или той прави вътрешна пропаганда“.

Според него уговорените суми са предвидени за облекчаване на тежките условия в бежанските лагери. „Намалелият обем на бежанските потоци показва, че тези мерки работят. Европа има нужда от това споразумение, така че няма интерес да не изпълнява клаузите“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3723 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ЕКСПЕРТ

2016.12.22 | 22:47

5
И ТОЗИ БОКЛУК РЪСИ ЛЪЖИ САМО И САМО ДА ЗАЩИТИ ТЛЪСТАТА СИ ЗАПЛАТА НА ЕВРОДЕПУТАТ.
В е л и к и я

2016.07.30 | 14:03

4
...."Част от живота на терористите минава през затвора...." Ето го отговора на въпроса - ЗАЩО ! .. Ами те са ги пускали щото .. Я да им беха кръцнали тиквата на гилотината или да им беха дали доживотен в два на два метра без прозорец - да видим дали щеше да има и други желаещи за такова "бъдеще " ...... Либералните им западни шибани закони отприщиха тази вълна на терор ... !
Адаам

2016.07.29 | 08:53

3
А колко стотици предстоят Толко Бяла коса нямаш
Адаам

2016.07.29 | 08:53

2
Да ако Европа въведе смъртно наказание за терористи ще е по интересно но така или иначе са готови така колко е смисъла в това? =0 Но ще е определено много дразнещо за терора ако има смъртни присъди за подготовка или каквото и да е участие!
4УДЕНКО

2016.07.29 | 08:53

1
„ДобреИнтегрираният Швейцарски“ футболист Джердан Шакири заяви, че ще играе за Косово, ако му предложат ролята на капитан. # Какво ще стане ако му предложат от „отбора“ на Ислямска държава ролята на „генерал“ ?

Добави коментар

Водещи новини