Депутатите решават между три дати за президентския вот

  • 26 юли 2016 18:22

  • 3298
  • 1
Депутатите решават между три дати за президентския вот
© Novini.bg

Три предложения за датата на президентския вот ще разгледат депутатите, според проектопрограмата на Народното събрание за седмицата.

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа /ГЕРБ/ и група народни представители от ПФ, РБ и БДЦ-НС са за датата 6 ноември. Предложението на ДПС е 30 октомври, а на БСП - 23 октомври.

На първо четене в пленарната зала влиза антитерористчният закон. Депутатите ще продължат да обсъждат и гласуват промените в Закона за съдебната власт.

Те ще разгледат и предложение за произвеждане на национален референдум с въпроси: подкрепяте ли да се въведе регулация на пазара на горива, така че да се гарантират по-ниски цени в бензиностанциите; подкрепяте ли да се премахне ограничението едно лице да може да открие не повече от четири аптеки на територията на страната; да отпадне ли напълно държавната субсидия за политически партии и коалиции, както и дали броят на народните представители да бъде намален от 240 на 120 и да отпадне техният имунитет.

Парламентът в последната седмица преди лятната си ваканция ще избира и председател на Комисията за финансов надзор и управител и подуправител на НОИ.

Проектът на програма предвижда също първо гласуване на законпроекти за изменения в Закона за акцизите и данъчните складове.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3298 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.07.26 | 19:26

1
А що не по Коледа , а ?

Добави коментар

Водещи новини