Оставиха в ареста наркодилър

  • 26 юли 2016 13:25

  • 1014
  • 0
Оставиха в ареста наркодилър
©

Борислав Борисов, разследван затова, че притежава голямо количество наркотични вещества и ги разпространява във Варна ще дочака края на досъдебното производство в ареста. Днес състав на Варненския апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд Варна (ВОС) от миналата седмица, с което е била потвърдена мярката му за неотклонение "задържане под стража" и остави жалбата на обвиняемия без уважение.

Пресслужбата на съда припомня, че роденият в Силистра 30-годишен мъж е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на Трето РУП във Варна затова, че на 5 май, тази година държал 301.04гр. марихуана и почти 20 грама амфетаминови производни, за да ги разпространява. На същата дата продал 2.61гр. марихуана на наркозависимо лице. Борисов е в ареста от началото на м.май тази година.

За втори път след първоначалното задържане под стража на Борислав апелативната инстанция намира, че всички законови основания за най-тежката процесуална мярка за принуда са налични и към настоящия момент. Събраните в хода на процесуално следствените действия доказателства категорично потвърждават обоснованото предположение, че Борисов е извършил престъплението, за което е обвинен. От лекия автомобил на обвиняемия органите на реда иззели марихуана, а от показанията на разпитания свидетел и частичните самопризнания на Борисов, е било установено, че той е разпространявал наркотичните вещества. Престъплението е тежко по смисъла на закона, а наказанието за него е от 2 до 8 години лишаване от свобода и глоба от 5 000 до 20 000 лева.

В материалите по досъдебното производство, което е към своя край се съдържат гласните свидетелства на няколко души, дали добри характеристични данни за младия мъж. Този факт обаче не променя и втория обоснован извод на съда, че актуална и към сегашния момент е опасността Борислав да се укрие от наказателно преследване или да извърши ново престъпно деяние. Обстоятелството, че престъплението е извършено във Варна, а обвиняемият е с адресна регистрация в с.Ситово, Силистренско, води и този съд до извода, че Борисов може да се отклони от наказателно преследване.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава постоянния арест на Борислав Борисов, привлечен като обвиняем затова, че притежава голямо количество наркотични вещества и ги разпространява във Варна е окончателно.

Последвайте канала на

Калина Христова
1014 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини