Разбиха мрежа за превоз на мигранти от Унгария към Германия

  • 25 юли 2016 21:42

  • 2347
  • 0
Разбиха мрежа за превоз на мигранти от Унгария към Германия
© Getty Images/Guliver

Общо 17 души са били задържани в различни страни по подозрение, че са помогнали на около 1000 мигранти да стигнат от Унгария до Германия, предаде ДПА.

Смята се, че престъпната група е транспортирала бежанци от Сирия, Афганистан, Ирак и Иран в малки групи, като ги е разпределяла в коли. Те са плащали по 700 евро, за да преминат от Унгария през Австрия до Германия и 2400 евро за пътуване до Франция, съобщава австрийската полиция.

Престъпната група е използвала полски и германски шофьори, както и живеещи в Австрия чеченци, допълва БТА. В изявление на полицията се съобщава, че повечето от участниците в групата са били от руската Чеченска република, а лидерът е сириец, живеещ в Будапеща. Разследващите органи са попаднали на следите им през септември. Последните седем заподозрени са били задържани миналата седмица в Австрия, Берлин и Будапеща.

Групировката често е използвала обходни маршрути, включително през Словакия. Арестите са извършени в Австрия, Унгария и Словакия. Полицията е претърсила десетина жилища и е открила пари, оръжия и бижута. Следователите проучват дали извършителите са били замесени и в други престъпления.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2347 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини