Германската полиция освободи арестувания приятел на стрелеца от Мюнхен

  • 25 юли 2016 20:39

  • 2473
  • 0
Германската полиция освободи арестувания приятел на стрелеца от Мюнхен
© Getty Images/Guliver

Задържаният 16-годишен афганистанец, приятел на извършителя на нападението в търговския център в Мюнхен, беше освободен, но все още е обект на полицейско разследване, защото може би не е съобщил предварително известна му информация за стрелбата, при която загинаха девет души. Това съобщиха градските власти на Мюнхен, цитирани от Асошиейтед прес.

Следователите са възстановили изтрито съобщение в чат приложението "Уотс ап" от разговор между 16-годишното момче и нападателя. Според полицията то показва, че афганистанецът се е срещнал с нападателя на местопрестъплението преди стрелбата и е знаел, че той има оръжие, пише БТА.

16-годишният афганистански бежанец бил изтрил съобщенията от мобилния си телефон. Той ще бъде изправен пред съда, за да отговаря по обвинение, че не е съобщил за подготвящото се престъпление, отбелязва ДПА.

Нападателят е стрелял с 9-милиметров "Глок 17". Според полицията и извършителят, и предполагаемият му съучастник са били маниакално привлечени от свързани с насилие компютърни игри. Двамата тийнейджъри са срещнали миналата година като пациенти в психиатрична клиника, където се лекували от пристрастяване към онлайн игри и други проблеми, съобщават разследващите органи, цитирани от АП.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2473 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини