МВнР: Обстановката в Турция остава силно нестабилна

  • 24 юли 2016 17:51

  • 14435
  • 9
МВнР: Обстановката в Турция остава силно нестабилна
© Gettyimages

Обстановката в Република Турция остава силно нестабилна. След обявяването на извънредно положение от 01.00 часа на 21 юли. започна постепенното въвеждане на допълнителни мерки за засилване контрола на силите за сигурност и увеличаване правомощията на изпълнителната власт. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Предвид организирания днес от опозиционната Народнорепубликанска партия митинг, подкрепен и от управляващата Партия на справедливостта и развитието, от МВнР препоръчват на българските граждани във вечерните часове на 24 юли да избягват посещения на площад Таксим и в районите, граничещи с него. Предприетите към момента мерки от властите във връзка с обявеното извънредно положение не засягат пряко сигурността на българските граждани. Остава в сила изискването за носене на лични документи предвид честите проверки и задържането на лица, които не могат да удостоверят самоличността си. Необходимо е българските граждани да спазват стриктно указанията на полицейските органи.

Към момента няма промяна в обстановката на българо-турските ГКПП. Движението и в двете посоки – вход и изход, е нормално натоварено за сезона, като е засилен контролът на входните и изходните пунктове от турска страна. Няма допълнителни изисквания, свързани с преминаването на българските граждани. Във връзка с провеждащите се традиционни борби в Одрин днес, е засилен полицейският контрол на входните и изходните артерии на града.

На този етап остават в сила препоръките от Съобщението на МВнР от 18.00 часа на 21 юли:

МВнР настоятелно препоръчва на българските граждани да отложат планирани пътувания до Република Турция до нормализиране на обстановката. В случай на неотложна необходимост от пътуване, те следва да се съобразяват с цялата сериозност на въведеното извънредно положение на цялата територия на Република Турция и стриктно да изпълняват разпорежданията на органите за сигурност.

МВнР своевременно ще уведомява българските граждани за предприеманите от турското правителство мерки, като българските граждани, влизащи на територията на Република Турция задължително следва да искат разяснения от турските гранични власти за своите задължения.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
14435 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
борисов

2016.07.25 | 17:47

9
ама как така ние от ГЕРБ таман станахме милионери и сега бежанците като нахлуят в България ще ни прецакат .не може така
Гост

2016.07.25 | 14:08

8
Точно никога не бих отишъл в джагалска Турция, ако ще пясъка им по плажовете да е от злато!

2016.07.25 | 14:08

7
Яжте дървото резаци
БОЙКО ФЕСА-ПЕДЕРАСТ

2016.07.25 | 14:08

6
ето гоооооооооооооооо мъжа на курва войко феса...............................................................................................тоя яко плющи курва бойкоуглу

2016.07.25 | 14:08

5
Те нямат никакъв пясък по плажовете,ти за пясък от злато говориш!Плажовете им са направо отвратителни!Само чакъл и камънак!Аз един път съм ходил в Мармарис и втори път не бих повторил да ходя на почивка в прехвалените турски курорти!Само рекламата им е голяма,но са гола вода!Само храната в хотелите или поне в този хотел,в който аз бях/защото в друг хотел например хората от нашата група се оплакваха от нея/храната беше хубава.
дивак

2016.07.25 | 14:07

3
Нямате кинти цървули и затова не ходите! Аз си ходя в Турция и съ много по доволен от нашето море! Ходя и в Гърция и в Тайланд, но турските курорти са върха!

2016.07.25 | 14:07

4
и ти нямаш кинти хюмне мръсно долно гнусно
КУРВА БОЙКО РОДИ КОПЕЛЕ ТРАВЕСТИТ ОТ ДОГАН

2016.07.25 | 14:07

2
ЕТО ГО ТРЧИНА КОЙТО ИБЕ КУРВАТА БОЙКОУГЛУ---------------А ТИКВАТА СПЕРМАТА МУ ПИЕ

2016.07.25 | 14:07

1
В Германия,Франция или Белгия може ли да пътуваме?

Добави коментар

Водещи новини