Депутат сам запълни дупка на пътя, в която спука две гуми на Мерцедеса си

  • 24 юли 2016 14:24

  • 16680
  • 5
Депутат сам запълни дупка на пътя, в която спука две гуми на Мерцедеса си
© Булфото (архив)

Депутат и негови съпартийци запълниха опасни дупки на входа на Лом, които от месеци пукат гуми и трошат колите на шофьори.

В дълбоките ями наскоро хлътна и спука две гуми на „Мерцедеса” си и народният представител от Реформаторския блок доц. Борислав Великов. След като две седмици никой не ремонтирал опасния участък, политикът решил сам да се заеме с рехабилитацията на шосето. Великов пропадна с автомобила си в голяма дупка с остри ръбове, която проби и двете гуми на возилото му, в началото на юли на път за среща с граждани в Лом. Наложи се близо два часа реформаторът да чака мобилна автоработилница, която на място потегна колата и депутатът, макар и със закъснение, се срещна с хората, събрали се да споделят проблемите си.

Наскоро доц. Великов се поинтересувал от активистите на партията БНД ремонтиран ли е пътят в пристанищния град и след като чул, че дупките са още по-дълбоки, помолил съпартийците си да съберат група и заедно да ги запълнят. Предварително обезопасили изровения участък с предупредителни ленти, народният представител и съмишлениците му размахаха лопати, забъркаха бетон и напълниха две от най-опасните ями.

„Знам, че със запълването на няколко дупки няма да решим проблема, но се надявам с тази акция да привлечем вниманието на отговорните институции към решаването на многобройните проблеми на града и района. Районът е свлачищен, шосето от години е огънато и осеяно с дупки, но не се прави нищо. Хората, които преминават ежедневно, са изложени на стрес и риск от тежки инциденти!”, каза пред в. Труд бившият председател на 39-тото Народно събрание.

Докато депутатът и съпартийците му запълваха дупките, жител на квартала поиска политикът да припомни на Цветан Цветанов, че още през 2011 г. е обещал Лом да заприлича на европейски град, а не на Бейрут. „Тази дупка си стои тук от 10 години, и не е само тя. Обещават ни всичко пред избори, а после ни забравят!”, възмути се ломчанинът.

От години входът на Лом от София е в трагично състояние, оплакват се шофьори, които често пътуват по маршрута София – Монтана – Лом – Видин. Отсечката е част от републиканската пътна мрежа. По нея се движат и много тирове, които допълнително разбиват осеяното с дупки шосе.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
16680 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.08.05 | 03:09

5
Дупките са от 10 години, когато управляваха БСП, ДПС и НДСВ. Тогава като излишък в бюджета управляващите си раздадоха милиарди.......защо 2006 г. не обвинихте Сергейчо и приятели, и не поискахте да ви оправят пътя???????
Нс

2016.07.26 | 06:35

4
Можело значи?!

2016.07.25 | 06:58

3
А това че от 7 години са герб на власт няма ли значение ?

2016.07.25 | 06:57

2
Ако беше запорожец, нямаше да му пука от дупките!
Мишо

2016.07.24 | 18:34

1
Хуй,от 10 години управлява Пенкова.Тя беше от НДСВ,БСП и сега ГЕРБ .

Добави коментар

Водещи новини