Зорница Русинова: Готови сме да изпълняваме програмата за младежка заетост дори до 2018 година

  • 24 юли 2016 14:16

  • 1617
  • 2
Зорница Русинова: Готови сме да изпълняваме програмата за младежка заетост дори до 2018 година
© Булфото (архив)

При интерес и от работодатели, и от младежи, сме готови да продължим да изпълняваме програмата за младежка заетост дори до 2018 година.

Това заяви в Ямбол министърът на труда и социалната политика Зорница РусиноваЗорница Русинова Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения  от Университета за, цитирана от радио Фокус. „Програмата за младежка заетост е една от инициативите, която стартира още в началото на програмния период и в началото наистина имаше част от процедурата, която забавяше и работодателите, и младежите. В момента процедурата е доста по-облекчена от гледна точка на документите, които се подават от работодателите и оттам - възможността младежите да се включат“, заяви министър Русинова.

Фактът, че в момента над 8300 младежи са на стажове и около 40% от тях остават да работят, показва ефективността на програмата. Министърът на труда и социалната политика каза още, че програмата за младежка заетост вероятно ще бъде разширена с възможност и администрациите да се включат, тъй като до момента е само за работодатели от частния сектор. В Ямбол Зорница РусиноваЗорница Русинова Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения  от Университета за посети Комплекса за социални услуги за деца и възрастни.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1617 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
8778

2016.07.25 | 14:37

2
празни обещания. всички до един сте един дол дренки.
събирети си боклуката

2016.07.25 | 14:37

1
Тази малоумна леля е истинска карикатура същата като Тотю Безработю.

Добави коментар

Водещи новини