Георги Костов: Няма конкретна заплаха от терористичен акт за България

  • 23 юли 2016 15:15

  • 3138
  • 2
Георги Костов: Няма конкретна заплаха от терористичен акт за България
© Булфото (архив)

Няма конкретна заплаха от терористичен акт за България. Не е хубаво и гражданите да изпадат в безпричинно чувство на безпокойство.

Това заяви главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов в Резово, цитиран от радио Фокус. Той е там заедно с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и военния министър Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки., за да иинспектират готовността на Гранична полиция да пази външната граница на България. Попитан дали ще се наложи засилена охрана по търговските центрове след стрелбата в Мюнхен, главният секретар на МВР посочи, че не може полицията да бъде във всяка една точка на струпване на граждани. „Не е хубаво и гражданите да изпадат в някакво безпричинно чувство на безпокойство. Не дай си Боже до параноя”, заяви главен комисар Георги Костов.

По думите му за момента в страната няма регистрирана конкретна заплаха от терористичен акт. „В контекста обаче на повишение потенциален риск, който има във всички страни в ЕС, ние сме взели необходимите мерки и при регистриране на каквато и да е заплаха независимо от нейното ниво на достоверност, уверявам ви, че ще отреагираме абсолютно адекватно”, добави той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3138 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
т

2016.07.23 | 16:18

2
но ровите в компютрите и телефоните на всички българи , ей така за превенция или за сплашване ? и ЗАЩО ? по заповед на библиотекарите ? или от идеята за крадене ?

2016.07.23 | 15:50

1
Бегай се снимай,тоя е по-прост и от Тиквата !

Добави коментар

Водещи новини