Миков: Ситуацията в Турция може да превърне България в убежище за бегълци

  • 23 юли 2016 09:48

  • 4007
  • 5
Миков: Ситуацията в Турция може да превърне България в убежище за бегълци
©

Нападение като това в Мюнхен може да се случи навсякъде. Това каза в предаването "Тази събота" по БТВ бившият председател на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

Има дълбоко разделение в обществата, индивидуализмът беше превърнат в ценност, износът на демокрация се оказа дестабилизаиращ в много висока степен - това са някои от големите проблеми, които не само България, а и световният елит трябва да погледне и да коментира, посочи Миков. Ние сме много чувствителни когато нещо се случва близо до нас, а всеки ден в Сирия, Ирак и Либия загиват хиляди хора в чудовищни атентати. Трябва да сме еднакво чувствителни, подчерта той.

Бившият лидер на БСП коментира и ситуацията в Турция след опита за преврат. Турция е типичен пример на доминиране на сигурността над демокрацията. Тя очевидно търси друг път, различен от този на европейските ценности. Опитът за преврат беше повод за определени действия, които се подкрепят обаче и от обществото, заяви социалистът. По думите му, ситуацията в южната ни съседка може да отвори не само емигрантска вълна, но и да превърне България в убежище за хора, които искат да избягат от това, което се случва в Турция.

Миков обясни, че отношенията му със сегашния председател на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за са нормални и възпитани. По думите му в момента има конфликти между ръководството и областни структури на БСП. Миков коментира и преговорите с АБВ и Движение 21 за евентуален общ кандидат-президент на левицата. Искам политиката да се гради на принципна основа, а не да търсим ортаци на всяка цена и хората да смятат, че това е само някаква работа между политиците и не касае техния живот. На маса се сяда за преговори, когато има изработена политическа платформа. Сядането на маса не е дружеска вечеря в кварталната кръчма, подчерта Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

Той уточни, че няма изявени предпочитания към някой от сочените за кандидати за президент на левицата, като каза, че всеки от тях има своите шансове.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4007 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Петър

2016.07.24 | 22:28

5
Човека е животно,така че незнам какъв филм си гледал но без тояга няма да стане.И за сведение,нямаше глад и имаше ред.

2016.07.24 | 13:22

4
Абе Миков ,нас родната полиция ни "пази" !Бежанците да остават по 1000 евро на полицайте ,пък ако щат и революция да правят !

2016.07.23 | 13:31

1
И Народната армия също!

2016.07.24 | 13:21

3
Ограда, картечници, снайперисти...

2016.07.24 | 13:21

2
"Ограда, картечници, снайперисти..." Благодаря!Този филм сме го гледали при бай Тошо!

Добави коментар

Водещи новини