Експерт: Никой не се ражда терорист, трябва да разберем защо младите се радикализират

  • 23 юли 2016 08:39

  • 4853
  • 10
Експерт: Никой не се ражда терорист, трябва да разберем защо младите се радикализират
©

Трябва да си направим изводите от това, което става в Европа. Това каза в предаването "Събуди се" по Нова телевизия Йордан Божилов от Софийски форум за сигурност по повод снощната стрелба в Мюнхен.

Европейските общества имат почвата, която създава терористи. Всички атентатори в Европа са с двойно гражданство Ние в последно време говорим не толкова за радикален ислям в Европа, колкото за ислямизацията на радикализма. Вече мотивирани да се противопоставят на обществото, тези хора просто намират в исляма една идеология и обяснение на това, което ще извършат. Трябва да проучим обществата си, за да разберем защо младите се радикализират. Радикал не се става изведнъж, както и никой не се ражда терорист. Радикализират се хора, които не могат да намерят защита на правата и интересите си от страна на държавата, заяви Божилов.

Журналистът Марина Стоименова прогнозира, че от тук нататък ни очакват подобни нападения. Ще виждаме този вид тероризъм – едни млади хора, които очевидно имат някакви проблеми, просто излизат, убиват хора и едва след това "Ислямска държава" евентуално ги припознава. А службите не могат да следят абсолютно всеки, който има някакъв проблем. Тероризмът все по-трудно се поддава на контрол, подчерта Стоименова.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4853 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2016.07.24 | 11:51

10
Доста е трудно ,да се проумее :бедността , дискриминацията ,дори и неграмотността !Все предпоставки ,за да се радикализира ,човек !Но от висока камбанария ,не се вижда земята !Тоест ,сит ,на гладен,не вярва !
Забрана на НПО-тата

2016.07.24 | 11:51

9
Айде пак платени отрепки от БХК,не били защитени и пак ние сме виновни.Защо давате трибуна на платени и измислени цървули,за да дразнят хората ли,глупаци.

2016.07.24 | 11:50

8
Експерте хамерика,създават терористи за да имат повод,за водене на война.САЩ и Франция водят кампания за прераспределение на бившите колонии.Свалят режими и тяхното място се запълва от по-радикални течения!
Бай Пас

2016.07.24 | 11:50

7
Голям експерт,а тепърва щял да разбира.Те сега и необразованите знаят защо. Да беше гледал СКАТ ТВ, там от години се правят анализи по тази тема.

2016.07.24 | 11:50

6
Не е вярно! Според генетика Кутев, комунистическия тероризъм е наследствен!
Гост

2016.07.24 | 11:48

5
Мюсулмани- спяща бомба, не знаеш кога ще го прихване радикалата......вън от Европа жовотни неграмотни.

2016.07.24 | 00:02

4
А защо мирните мюсюлмани не се извинят за 500 години убийства и кланета из Европа ? Защото ще трябва да се отрекат от Корана ,от който са се водили за да я покорят ! Там ясно пише как да се постъпва с неверниците !
malii

2016.07.23 | 23:27

3
И какво разбраха.Истината е,че с тези помощи създават терористи. Ако този е работил цял ден като нас, дали като се прибере ще мисли за глупости?! Само папкат от труда ни, а после ни и ...Тук е същото, масово не искат да работят здрави и прави млади и не толкова млади хора и постоянно, години са на помощи и отказват всякаква работа. Как да се интегрират, та те така си създават общности като тези.

2016.07.23 | 23:27

2
По - прости анализатори ,завършили университет не можете ли намерите ? Като са грамотни , четат ли Корана ? Корана е РАДИКАЛЕН ! Мохамед е УБИВАЛ , да не очаквате последователите му да ви слугуват ? Четете Корана за да победите нещо ,трябва да го познавате ! Корана е книга на насилието ,Исляма е религия на ДЖИХАД ! Мюслюманин ,който не вярва в джихад ,според Корана, не е мюслюманин !Това ,че се говори за мирен джихад ,не означава ,че в Корана не се говори и за Джихад на меча ! Това е същността на тази религия ,ДА УБИВА !

2016.07.23 | 23:26

1
Сура 9 стих 5 от Корана : "А изтекат ли месеците на забрана т.е. на постите , убивайте неверниците , където ги сварите, и ги хващайте, и ги обграждайте, и ги причаквайте на всяко място за засада! А ,ако се покаят и отслужват молитвата, и дават милостинята закат, сторете им път! Аллах е опрощаващ, милосърден." Как ви се струва Исляма ,много мирна религия ? Така ,че единствено главорезите от Ислямска държава изпълняват волята на АЛЛАХ и Мохамед !

Добави коментар

Водещи новини