Паника в Мюнхен. Стрелба на още три места. Полицията потвърди за девет жертви (снимки+обновена)

  • 22 юли 2016 20:43

  • 22804
  • 2
Паника в Мюнхен. Стрелба на още три места. Полицията потвърди за девет жертви (снимки+обновена)
© Gettyimages (архив)

Полицията в Мюнхен съобщи за трима убити и ранени при стрелбата в търговския център, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

По-рано вестник "Мюнхенер абендцайтунг" съобщи, че убитите може би са петнайсет, а според германската телевизия Ен Те Фау - десет, съобщи Ройтерс. Служител от търговския център съобщил по мобилния си телефон, че персоналът все още се крие заради стрелбата. Той е видял поне един безжизнен човек на земята и неколцина ранени.

Човекът, открил стрелбата, е побягнал. Полицията е отцепила част от района и го издирва, съобщи ТАСС, цитирайки правоохранителните органи в баварската столица. "Този човек все още се намира в района на търговския център, а може да става дума и за няколко нападатели. Полицията обяви план "Залавяне", каза представителка на полицията. Тя не може да уточни колко души е имало в търговския център в момента на стрелбата.

Ситуацията в Мюнхен продължава да е неясна след стрелбата в търговския център "Олимпия", съобщи полицията, цитирана от ДПА.
"Опитваме се да поставим ситуацията под контрол. Не знаем къде са извършителите", каза полицейски говорител.

Мотивите за стрелбата остават неясни, добавя ДПА.

Съобщава се за паника на централния площад в Мюнхен. Хора са започнали да се събират и са плачели и викали. В същото време полицията призовава гражданите да се приберат по домовете си. Открит е огън на улиците "Ханауер" и "Рис" и в търговския център "Олимпия", съобщи полицията.

Българи, които живеят в Мюнхен съобщиха за Новини.бг, че магазините в града са затворени. Градът е тотално блокиран. Освен това Скайп-ът на Бавария е спрян.



 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
22804 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
бхк ви призовава за толерантност

2016.07.24 | 15:11

2
да бе човека си играе на покемони кво толко
хаха

2016.07.24 | 15:10

1
Абе поне във Франция или се самовзривяват или гръмват ченгетата! Германците един с постолет не могат да хванат смях! Освен че са арабо любци вече и за войници не стават смяххх дранцузите поне действат мигновенно!

Добави коментар

Водещи новини