Симеонов: Най-сигурната защита за България е да възобнови ракетните си бази

  • 22 юли 2016 17:26

  • 15757
  • 33
Симеонов: Най-сигурната защита за България е да възобнови ракетните си бази
©

Предложените от нас поправки в Закона за вероизповеданията е част от нашите задължителни ангажименти, поети преди изборите. Усложняването на обстановката на югоизток наложи внасянето на законопроекта. Не можем да си затваряме очите факта, че много отдавна Турция се меси във вероизповеданието и се опитва да влияе на вътрешната политика у нас. Това каза съпредседателят на Патриотичния фронт Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 в предаването "Лице в лице" по БТВ.

По думите му проповедите сега се водят на неразбираеми езици и така създават рискове за националната ни сигурност. „Българските граждани трябва да са спокойни и да знаят какво се проповядва, какво е ръководството на тези вероизповедания. Няма как да си затваряме очите пред призивите на имамите от минаретата. Длъжни сме да вземем мерки в защита на националната сигурност, живота и здравето на гражданите“, категоричен е националистът.

„За да не ни обвинят в религиозен екстремизъм сме дали едногодишен срок на всички вероизповедания за превод на книгите на български език. Не е редно, когато има големи групи хора да се говори на чужд език“, добави Симеонов.

„По-важно е обаче финансирането на българските вероизповедания. Те са институции и автономни организации, не могат да бъдат използвани за политически цели. Да се прекрати всякакво финансиране на вероизповеданията. Налагаме забрана и върху евентуалните дарения или финансиране от български юридически лица. Който финансира той може да влияе. Забрана и на анонимните дарения. Това се отнася и за Българската православна църква. Финансиране ще може да се прави само от български граждани и юридически лица българи“.

Той отново изтъкна, че в България трябва да бъде открит ислямски институт, където да бъдат обучавани проповедници. „Ако някой реши да не спазва закона сме предложили да се приеме Закон срещу радикалния ислям“.

Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 коментира и събитията в Турция. Той заяви, че изказването му от по-рано е било с лека ирония. Той е убеден, че преврат срещу Ердоган е имало. „Той не е бил подготвен от него. Смятам, че той беше извършен от достойни хора, които милееха за доброто на народа. Искаха да върнат Турция в пътя към светската държава. За съжаление сега се ускориха процесите на подивяване на този човек“.

Според него има нови рискове, защото управляващата клика в Турция са насочили всички усилия към разчистване на инакомислещите хора. „Този преврат води до диктатура. По този начин те обезглавяват турската държава. Тези действия са по-характерни за ИД, отколкото за държава, която цели приемане в ЕС“. Според Симеонов твърде вероятно е на границата ни да се образува едно ново Чили по времето на Пиночед.

„Репресията ще предизвика ответна реакция. Всичко това създава едно огнище на конфликт на нашата граница. България трябва да не спира изграждането на оградата по границата, трябва да обърнем внимание на въоръжаването си и армията си, да наблегнем на добра подготовка на контраразузнаването. Най-сигурната защита за България е да възобнови ракетните си бази в Южна България“, убеден е Симеонов.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
15757 33

Свързани новини

Коментари 33

Добави коментар
Батю ви

2016.07.25 | 13:13

33
Всеки си мисли че нямаме политици. Ето ви цяла партия която мисли за народа си. Това трябваше да стане много отдавна. А за комунистите ще им кажа следното. Сега спокойно се наведете и си захапете кой каквото има между краката. Долу комунизма, свобода на народа.

2016.07.25 | 13:13

32
Радан Кънев и Бойко Борисов,миналата година били на посещение в Турция.Бойко го набили,а Радан го наеб*ли тази година Радан пак иска да ходят на посещение в Турция, а Бойко - Не иска

2016.07.24 | 12:47

9
Ако си ходил в Анадола и бият и е.бат ! Значи и двамата лъжат !
NATo

2016.07.25 | 13:13

30
Далече съм от идеята че съм умник. Но нали и България и Турция сме членки на НАТО. Може ли да има конфликт между страни-членки на един и същи военен съюз...Помисли преди да пишеш.

2016.07.25 | 13:13

31
може разбира се - пример Гърция и Турция две страни членки на НАТО във война за остров Кипър - НАТО обявиха че няма да се месят щом не е война между държава на НАТО и друга която не е - Турция могат да ни превземат и НАТО няма да си мръдне пръста ясно ли е ? идиотино прост
NATo

2016.07.25 | 13:13

29
По полека с квалификациите. Война между Турция и Гърция не е имало. Турция окупира Кипър. 2/3 от Кипър. Но война между членки на НАТО не е имало.
NATo

2016.07.25 | 13:13

27
През 1952 Гърция и Турция стават членки на НАТО. Пак казвам, помисли преди да пишеш.

2016.07.25 | 13:13

28
идиотино селски прост Турската окупация на Кипър с кодово название Операция „Атила“ започва на 20 юли 1974 г.,
NATo

2016.07.25 | 13:13

26
Нивото ти на водене на дискусия е жалко. От много дървета не можеш да видиш гората.
човек

2016.07.25 | 13:13

25
Този с изказванията си плаче за Цацаров. Приказката на ,,гол тумбак чифте пищови" много ще му отива.

2016.07.25 | 13:13

24
На изборите kur за ПФ и ВМРО, само подклаждат напрежение

2016.07.25 | 13:13

23
Всички идиоти които съсипаха и унищожиха всичко за да ближат задните части на Европа до сега трябваше да няма и помен от тях!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2016.07.25 | 13:12

22
Евремов ти си един гаден и100% платен педал!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини