Гранична полиция вече проверява рибарите в Черно море

  • 22 юли 2016 17:16

  • 3472
  • 0
Гранична полиция вече проверява рибарите в Черно море
©

Заради големия брой мъртви делфини, открити тази година по Черноморието, катерите на "Гранична полиция" тръгнаха на обход в Черно море. В нея се включи и главният секретар на МВР Георги КостовГеорги Костов Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Той е завършил Висш технически университет в.

От началото на годината са открити 108 мъртви делфини по крайбрежието, от тях 76 са в района на Бургаска област. Засега причините за голямата смъртност на бозайниците остават неизвестни.

"Не видяхме нито един рибарски съд, който в териториални води да извършва някакъв нерегламентиран улов на риба. За мен е обезпокоително това, което специалистите казват, а именно че смъртността при този вид е по-голяма от обичайното и има вероятност това да е свързано с определена човешка дейност, на която по закон следва и ние да противодействаме”, коментира Георги КостовГеорги Костов Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Той е завършил Висш технически университет в.

По думите му не е логично съждението високата смъртност на делфини в Черно море да е предизвикана заради действията на военни. Той се качи на борда на катер на Гранична полиция, за да извърши обход по море в акваторията на бургаския залив. Според Костов откритите мъртви делфини са починали от удавяне.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3472 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини