БАБХ не откри атропин в проби от гъби, яхния и подправки

  • 22 юли 2016 15:47

  • 4553
  • 2
БАБХ не откри атропин в проби от гъби, яхния и подправки
©

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) не откри атропин в пробите от гъби, яхния и подправки, след натравянето на семейство.

Случаят е от месец юни.

Изследвани са били общо 8 проби в лаборатория в Европейския съюз за наличие на алкалоида, в това число една проба гъби от търговския обект на голяма търговска веригата в София, проба от гъби, взета от централния склад на веригата и на гъби, взети от препакетиращото предприятие. Изследвана е и проба от гъби, взета от дома на пострадалото семейство, проба от готовото ястие, което са консумирали хората, както и проба от брашното, черният и червеният пипер, използвани за приготвянето и.

Всички проби са отрицателни за наличие на алкалоида, което дава основания да се смята, че в случая не се касае за хранително отравяне.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4553 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.09.02 | 14:29

2
атропин?...хмммм...може би татул?...или са помислили плодове на беладона за домати и ги е срам да си признаят...:Д

2016.07.23 | 10:17

1
Сега ''натровените" да си спомнят какво друго са яли,да се извинят публично на веригата магазини и да платят похабената стока.

Добави коментар

Водещи новини