Лукарски: Случващото се в Турция се отразява на икономиката ни (видео)

  • 21 юли 2016 13:48

  • 2555
  • 2
Лукарски: Случващото се в Турция се отразява на икономиката ни (видео)
©

„Ситуацията в Турция е изключително динамична. Безспорно събитията петък вечерта ще се отразят върху търговско – икономическите ни отношения. Вече имаме спад на салдото“. Това заяви министърът на икономиката Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва по време на годишната среща между търговско – икономическите съветници с ръководството на Министерство на икономиката, предаде репортер на novini.bg.

Лукарски разказа, че търговският ни представител в Турция е обяснил, че нещата в съседката ни се променят всяка минута. „Все още не са ясни загубите, които търпи България“, поясни той. В петък през деня е имало среща между търговския ни представител и зам. - кмета на квартал Шишли в Истанбул, където Министерството е искало да открива търговски център, а в понеделник същият този кмет е намерен застрелян в кабинета си, разказа Лукарски.

Министърът уточни, че срещите с търговските ни представители в чужбина са вече традиция. „Заедно обсъждаме всичко направено до този момент, като също така се обсъждат и конкретни мерки, за да насърчаване на износа, обсъждат се и мерки за подобряване работата“, поясни Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва.

„В този момент имаме 37 представителства в чужбина. Предстои да бъдат открити още пет - в Кипър, Катар, Полша, Румъния и Израел. Активно се работи и за откриване на търговско представителство в Чикаго. Акцент се поставя и върху връщането на икономическите позиции на страната ни в Иран“, обясни Лукарски.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2555 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Адаам

2016.08.16 | 22:27

2
Ей, ЕВРЕЙН брао бре физиономията ти почти като на змия имаш... да ти завидят останалите еврей нали?

2016.07.26 | 13:11

1
Що бе, от турция ние само внасяме, а нищо не изнасяме. Ако някой губи, това е турция, а ние печелим, поне не ядем техните отрови!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини