БСП: Борисов и Външно да следят случващато се в Турция (видео)

  • 21 юли 2016 10:35

  • 1685
  • 6
БСП: Борисов и Външно да следят случващато се в Турция (видео)
© novini.bg

„Българското правителство и министърът на външните работи трябва да следи за спазването на човешките права в Турция“, каза в кулоарите на парламента депутатът от БСП във връзка с обявеното извънредно положение в Турция, предаде репортер на novini.bg.

По думите му ще има много българи, които ще бъдат потърпевши от обявеното извънредно положение.

„Българското правителство и министърът на външните работи трябва да е в усилен диалог и разговор с представители на турската държава и да следи за спазването на човешките права и всичко онова, което по някакъв начин ще накърни интересите на българските граждани било туристи, сънародници, бизнесмени и представители на дипломатически служби”, каза още Мерджанов. Според него обявяването на извънредно положение, в която и да е държава е достатъчно притеснително, когато става въпрос за заседна държава, особено когато става дума за един от лидерите в икономическо отношение на Балканите. Той напомни, че всички това в Турция се случва на фона на миграционен поток, от който България ще бъде потърпевша. „България, както беше казано, трябва да се постави в ситуация да действително да бъде изразителна волята на ЕС към момента за всички изисквания към Турция”, коментира Мерджанов.

Ситуацията в съседката ни бе коментирано и от народния представител в ГЕРБ Георги Георгиев. Той поясни, че МвнР и премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г следят внимателно и постоянно ситуацията в Турция. „Все още очакваме какви точно мерки ще включва извънредното положение, въведено там“, каза народният представител.

„Българските граждани, които са в Турция или ще пътуват до там, могат да следят информацията в сайта на МвнР и да се обръщат към дипломатическите ни служби“, напомни още пред журналистте в парламента Георгиев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1685 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Радина

2016.07.21 | 22:13

3
Я стига сте нареждали,като управлявахте не искахте от никой мнение и нареждане,правихте това което ви е изгодно дори народа не питахте,този които ви изпраща да ни правите живота по добър ,а не черен.Цял свят ни сочи и ни се смее,нямаме самочувствие от такива като вас,които ни сложихте в калта да ни тъпчат всички и да не ни сматат за хора.Айде в канала ,никой не ви иска мнението и без вас живота си тече и лека полека става все по хубаво.И.мекяри!
Гадина

2016.07.21 | 22:14

6
За гроб ли баеш !Не се вслушват в мнението на народа ,нареждат ни да си слагаме палците ..в гъза ти ,а живота ни е един ...това живот ли е ? А ти гадино лапаш остатъците от държавната трапеза и си защитаваш .е.бания задник !

2016.07.21 | 22:14

5
Браво гадина !

2016.07.21 | 22:13

4
Браво Радина.

2016.07.21 | 22:12

2
Малките партиики да не се обаждат.

2016.07.21 | 17:06

1
Малките педалчета -също !Да оставят това на плювньо !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини