Порязов: Нямаме съмнения за нашата евроатлантическа ориентация

  • 20 юли 2016 18:43

  • 1621
  • 0
Порязов: Нямаме съмнения за нашата евроатлантическа ориентация
©

"Поканихме Николай Ненчев, за да сподели кой е гарантът за евроатлантическата ситуация. Той започна единствено с благодарности към ГЕРБ. Той се съгласи с това, което ГЕРБ са направили, след като го повикахме, той дойде много бързо и се съгласи с нашето възмущение относно изказването на Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и и Атанас Атанасов, че Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г си мълчи пред Русия и не защитава евроатлантическите ценности и че единствено Митов и Ненчев ги защитават. Министърът на отбраната заяви пред нас от ГЕРБ, че ако има нашата подкрепа, той е нашият министър. Тези скандали и спорове не са добре да се случват, искам час по-скоро да изясним проблема.

Това заяви в жива връзка по БНТ Валентин Радев от ГЕРБ.

В студиото на "Още от деня" гост беше и зам.-министърът на външните работи Валентин Порязов.

"Няма съмнения в нашата евроатлантическа ориентация, България иска да е в ЕС. Не ми влиза в служебните задължения да следя кой политик би могъл или иска да дестабилизира държавата. Ние няма съмнения в евроатлантическата ориентация на министрите ни", това обясни той във връзка със разгорелия се скандал.

"ЕС осъжда опита за преврат в Турция. Запазването на върховенството на закона в Турция е важно за нашата страна в този момент. Стабилността на Турция е от значение за нас и този конфликт там трябва да бъде бързо преодолян и за доброто на България", заяви още той.

"Европейският съюз ще се реформира, няма да е същото. И в този смисъл и от гледна точка на промените, интересът на България е да бъде максимално близо до ядрото на ЕС. А затова следва да бъдат положени големи усилия", допълни Порязов.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1621 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини