В Бургас стартира изложението "С книга на плажа"

  • 19 юли 2016 11:39

  • 1351
  • 1
В Бургас стартира изложението "С книга на плажа"
© Булфото

В Бургас ще бъде открито изложението "С книга на плажа". То ще се проведе в рамките на 5 дни, от 13 издателства в страната. Те ще представят своите интригуващи заглавия. Това съобщиха от пресслужбата на Община Бургас.

Откриването ще е утре от 10.00 часа в експозиционния център "Флора".

Любителите на книги ще могат да се срещнат с Керана Ангелова, която ще представи книгата си "Видение в Мемфис", Георги Господинов ще презентира творбата си "Там, където не сме". Посетителите на изложението ще могат да видят и романите на трима съвременни британски писатели Роуз Тримейн и "Пътят към дома", Крис Клийв и "Другата ръка", Прия Базил и "Загадъчната логика на сърцето".

Ще има и мултимедийна презентация за произход и история на Португалия и двуезични книги на български и португалски. Людмила Андровска ще представи сборник - разкази "Което си отива", Татяна Микушина ще се представи с "Беседи за Закона за Кармата", както и Георги Бърдаров с "Аз още броя дните", романът спечелил "Ръкописът" на БНТ.

Част от събитието "С книга на плажа" тази година е изложбата "100 години - 100 плаката". Колекцията е от цял свят - САЩ, Канада, Китай, Русия, Испания, Обединено Кралство, България и др. Изложба "100 години - 100 плаката" е проект на Ясен Николов от фондация "Деца на България". Инициативата се осъществява с подкрепата на Столичната библиотека, Народната библиотека и Националния дворец на културата. Тя е част от "Общонационална кампания за публично четене на глас", която популяризира библиотеките.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1351 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Веселин Василев

2016.08.01 | 15:20

1
Къде са Саймък,Азимов,криминалните писатели,който се четат най-много.

Добави коментар

Водещи новини