Кунева посети научен център в Словакия

  • 19 юли 2016 11:31

  • 802
  • 0
Кунева посети научен център в Словакия
© Булфото

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 посети научен център в Словакия в рамките на провеждащия се Съвет на министрите на ЕС по конкурентоспособност за научни изследвания, съобщиха от пресцентъра на МОН. Тя се запозна с възможностите на изградения център с европейски средства.

Той е част от Comenius University Bratislava Science Park. В него са разположени 80 лаборатории, които работят в областта на биотехнологии, молекулярна биология, генетика, микробиология, химия, биомедицина и др.

Министър Кунева разговаря с ръководствата на парка и университета за обмяна на опит.

Целта е български експерти и учени да се запознаят с разработването на проекта за научен център и неговата реализация. По ос 1 на Оперативната програма "Наука и образование за интелигентен растеж" е предвидено изграждането на центрове за компетентност и за върхови постижения. Словакия е привлякла в научния парк да работи една от най-големите ИТ компании ESET. "За мен също е важно в бъдещите научни центрове в България, изградени с европейски средства, да навлязат фирми, за да има реално приложение в икономиката", заяви на срещата министър Кунева.

Последвайте канала на

Нора Виткова
802 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини