Център за масажи твърди, че лекува деца с аутизъм

  • 14 юли 2016 20:54

  • 2836
  • 0
Център за масажи твърди, че лекува деца с аутизъм
©

Център без разрешително за лечебна дейност, който, според официалната си регистрация, предлага масажи, твърди че лекува деца с аутистично разтройство чрез извличане на живак и алуминий от организма. За случая алармираха чужди медии. Те съобщават за  ирландски семейства, което води децата си в софийска клиника за опасно лечение с медикаменти на базата на белина.

В сайта на „Холиста“ описват друг метод за лечение на децата – с извличане на живак и алуминий, съобщава БТВ. За основател на „Холиста“ е посочен д-р Милен Конов, който е завършил логопедия, масаж акупунктура, но не и медицина. След сигнал до Министерството на здравеопазването от там изпратиха проверка и Регионалната здравна инспекция не установи в центъра да се извършва друга дейност, освен масажи.

Диана Симеонова, чието петгодишна дъщеря с разтройство от аутистичния спектър често посещава центъра, обаче разказва, че в „Холиста“ лекуват живака и алуминия на детето и то взема комплекс, който е на базата на витамини и минерали. Лечението с тази терапия излиза около 300 лева на месец. Майката не се тревожи от предупреждението на психиатрите. Доволна е от терапията и вижда подобрение.

„Какво лечение? То е опасно!“, възмути се доц. Антон Славчев, детски психиатър в УМБАЛ „Александровска“. По думите му има починало дете при прилагането на тази терапия.

Засега единственото нарушение, установено при проверката на „Холиста“ е подвеждаща реклама.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2836 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини