Погребаха скришом Ицо Полицая (снимка)

  • 11 юли 2016 10:20

  • 10522
  • 1
Погребаха скришом Ицо Полицая (снимка)
© Булфото

Христо Георгиев, който доби легендарна слава като крадец с прозвището Ицо Полицая, е бил погребан във Враца в събота, съобщава „Конкурент”.

Тъжният ритуал започнал около 14 ч. на старите гробища. До последния му дом го изпратили 50-ина души, сред които майка му Веска и баща му Георги, както и съпругата му, и двете им дъщери.

Корените на легендарния крадец, преминал от другата страна на закона, са от врачанско село, където баща му продължава да развива бизнес - произвежда тестени закуски, а преди няколко години се е занимавал и със земеделие. Близки на Ицо Полицая си спомнили пред гроба му малко известни факти от неговата биография - той е завършил с висок успех местната природоматематическа гимназия, а след това изкарал и полицейската академия в Симеоново. Между 2004 и 2010 г. Христо Георгиев работи в 9-о РПУ в София, но е уволнен поради съмнение, че докато разследва бандитите се сближава с тях. Така той преминава от другата страна на закона, с която близките му не се гордеят.

Снимка: "Конкурент"



Ицо Полицая загина на 28 юни след гонитба и престрелка с полицията, след поредния си дързък обир - този път на заложна къща на бул. „Ломско шосе”. Той и съучастникът му Росен Рангелов-Човката успяха да отмъкнат близо 3 кг злато и 4 000 лв. Христо Георгиев беше обвиняем за обира на врачанския клон на „Асет банк” на 1 октомври 2013 г., когато автомобил за инкасо беше атакуван от трима, които отмъкнали към 90 000 лв. Прокуратурата повдигна обвинения срещу Ицо Полицая, брат му Людмил и Иван Цветанов, а делото влезе в окръжния съд във Враца. В началото на юли то беше отложено поради смъртта на Христо Георгиев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
10522 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
al

2016.07.30 | 10:17

1
Куршум за такива !!!

Добави коментар

Водещи новини