Четири години затвор за бившия зам.-финансов министър Калин Катев

  • 05 юли 2016 20:49

  • 2617
  • 0
Четири години затвор за бившия зам.-финансов министър Калин Катев
©

По обвинителен акт на окръжната прокуратура в Добрич бившият заместник-министър на финансите К. Катев е осъден на 4 години "лишаване от свобода" за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице, съобщи пресцентърът на Апелативната прокуратура във Варна.

Добричкият окръжен съд е постановил Катев да бъде лишен от правото да управлява моторно превозно средство за срок от 6 години.

На 22 август 2012 година на главния път Е-87 на около 310 метра от кръстовището за кариера "Момчил" в посока Балчик-село Оброчище управляваният от Катев автомобил "Фолксваген Туарег" навлязъл в насрещното движение и се блъснал в движещия се срещу него автомобил "Опел Вектра". На място загинал шофьорът на "Опел"-а, а спътникът му издъхнал в болница. Със средна телесна повреда във варненска болница била хоспитализирана тъщата на подсъдимия.

Изготвените комплексни съдебномедицински, трасологическа и автотехническа експертиза установили, че дори и да са били с предпазни колани, пътуващите в "Опел"-а не са могли да оцелеят заради силния удар между двата автомобила и тежестта на травматичните им увреждания.

Делото срещу бившия заместник-министър се разглежда за втори път от Добричкия окръжен съд, след като бе върнато от Апелативния съд във Варна. Присъдата не е окончателна и подлежи на въззивен контрол отново, посочват от пресцентъра на Апелативната прокуратура.
 

Последвайте канала на

БТА
2617 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини